CERCAR   
TEMES
Benvingut a bocairent.net
/
Web disponible solament en mode consulta informació d'any 2000 fins 2011 - 11 ANYS -   CastellàAnglés
/

/  Twitter 

+ TWEETS DE BOCAIRENT
/

/  Login d'Usuari 
Nickname 
Password 
 (Enregistra't)
/

/  Web Bocairent.NET 
· Fòrums Bocairent.Net
· Cercar
· Descàrregues
· Enquestes
· FAQ
· Estadístiques Web
· Àlbum Fotografies
· Contacta'ns
· Recomana'ns
· Seccions Especials
· Enllaços Web
· V.Reduïda(PDA's,mòbils)
/

/  Usuaris web 
· iMessenger
· Missatges Privats
· Llistat d'usuaris
· El Teu Compte
/

/  Noticies Web 
· Arxiu de noticies
· Enviar Noticia
· Notícies No Publicades
· Temes
· Top 10
/

/  Bocairent 
· Bocairent.org
· Previsió Meteorològica
· Fotografies
· WebCam
· Compra/Venda
· Ràdio Bocairent 107.4 FM
· Punt d'Informació Juvenil (PIJ)
/

/  Efemèrides 
Tal dia com avui...
0
Any 1258, 2 de juliol, (València). El rei En Jaume atorgà a Ximén Pere d'Orís, alcaid de Bocairent, el castell i la vila de Sella. Aquestes donacions són clar exponent de que el governador militar de Bocairent va contribuir d'alguna mena a posar-hi fi a la lluita amb Al-Azraq. (Bibliografia 126).

Any 1790, 2 de juliol. Apareix el primer nombre del "Diari de València", tercer periòdic diari que ix a Espanya. (Bibliografia 910).

Any 1793, 2 de juliol. Sor Maria Gertrudis Roig, natural de la Vila d'Alginet, professà en les Agustines. (Bibliografia 327).

Any 1855, 2 de juliol. Comença a Catalunya la primera vaga general realitzada a Espanya, que va durar huit dies. (Bibliografia 910) i (911).

Any 1876, 2 de juliol. Es promulga la Constitució espanyola que regeix l’etapa històrica coneguda com la Restauració. (Bibliografia 910) i (911).

Any 1880, 2, 6 i 8 de juliol. En la premsa d’Alacant d’aquestos dies es parla de les 23 caves de la Serra Mariola. (Bibliografia 918).

Any 1900, 2 de juliol. Consta una bocairentina Francesca Tormo en un llistat de l’hospital Provincial de València. (Bibliografia 396).

Any 1915, 2 de juliol. Comença a Espanya la repatriació de 10.000 soldats de l’exèrcit d’Àfrica. (Bibliografia 910).

Any 1940, 2 de juliol. Es creen a Espanya les milícies de Falange. (Bibliografia 910).

Any 1972, 2 de juliol. Se celebra la IV Marxa Infantil de regularitat. (Bibliografia 112).

Any 1988, 2 de juliol. VIII Festival de Bandes de Música. (Bibliografia 209) i (451).

Any 1994, 2 de juliol. XIII Festival de Bandes “Villa de Bocairent”. (Bibliografia 439).

La referència a la cita bibliogràfica la podràs obtenir en la següent adreça electrònica: jmonerris/crònica
/

/  Idioma 
Selecciona Idioma de la Interficie:

/

/  Usuaris Online 
Benvingut, Anònim
Nickname
Password
(Enregistra't)
Membres:
Últim: qesgte
Nous Avuí: 0
Nous Ahir: 0
Total: 500

Gent connectada:
Visitants: 55
Membres: 0
Total: 55
/

/  XAT 
Hi Ha un problema amb este bloc.
/
/

Escriure
Escriure
protagores
2 comentaris (912)
2011-05-30
josep
0 comentaris (822)
2011-03-11
paco
6 comentaris (1938)
2011-02-24
protagores
5 comentaris (1274)
2011-01-17
Tal dia com avuí...Any 1915, 2 de juliol. Comença a Espanya la repatriació de 10.000 soldats de l’exèrcit d’Àfrica. (Bibliografia 910).


Wifibytes, Internet sense fils a partir de 14 € al mes
bocairent.net: Bocairent

Cercar dintre d'aquest Tema:   
[ Anar al Inici | Selecciona un Tema nou ]

/ Comencen les visites guiades al Campanar de Bocairent!
Bocairent Anònim Va escriure: El dilluns dia 25 després de la missa en honor a Santiago Apostol, es va ignagurar el campanar com a monument turistic i visitable per a tota la població de Bocairent i visitants exteriors.Juntament va ser presentada per Xavi Pascual i el Rector de la parròquia N'Angel Olivares la guia turistica de la parròrroquia de Bocairent editada i dissenyada per l'artista local Vicent Ramon Pascual. Es una invitació per a adintrarse en tota la historia viva de l'esglessia de Bocairent, el Musseu, el Campanar i el Monestir Rupestre.Els horaris de visita al campanar seran els dissabtes de 12h fins les 13h i el diumenge de 13h fins les 14h.
Comencen les visites guiades aquest diumenge 31 de juliol.
Informació en www.campanesbocairent.blogspot.com
Nota:
Enviat per Godfather el Thursday, 28 July a les 23:59:42 (506 Lectures)
(Llegir més... | 813 bytes més | Comentaris? | Puntuació 5)
/

/ Declarat un incendi a la serra Mariola
Bocairent Anònim Va escriure: Un incendi forestal, originat aquest dissabte en el terme municipal de Bocairent al costat de la carretera CV 794, ha mobilitzat a dues dotacions de bombers i a sis mitjans aeris, entre els quals es troben cinc helicòpters i un Air Tractor per a la seva prompta extinció. Segons han informat a EuropaPress fonts del Centre de Coordinació d'Emergències el foc, situat entre les poblacions d'Alcoi i Bocairent, evoluciona favorablement gràcies a la humitat del 75 per cent, a les baixes temperatures i a l'escàs vent. L'avís s'ha produït a través la cridada d'un testimoni al 112 a les 09.17 hores del matí.

Nota:
Enviat per Godfather el Saturday, 16 April a les 11:46:25 (635 Lectures)
(Llegir més... | 675 bytes més | 1 Comentari | Puntuació 0)
/

/ VIDEO DE LA DEMOLICIÓ DE LES CASES DELS MESTRES
Bocairent Anònim Va escriure: http://www.youtube.com/watch?v=Arc3yFTXeII


El video mostra una part important de la demolició de les Cases dels Mestres des del carrer Santa Àgueda aixina com el nou aspecte que presenta el mateix sense l'edifici al seu extrem.


Nota:
Enviat per Godfather el Friday, 01 April a les 00:21:00 (840 Lectures)
(Llegir més... | 826 bytes més | 2 Cometaris | Puntuació 0)
/

/ La Parròquia de Bocairent aporta 12 obres a la Llum de les imatges a Alcoi
Bocairent Anònim Va escriure: Algunes d'elles de gran valor

AraMultimèdia http://www.aramultimedia.com/default.asp?id=18045
AM | Actualitzat: 12/03/2011

La Parròquia de Bocairent tindrà una presència important en 'Camins d'Art', l'exposició de La Llum dels Imatges que s'inaugura en uns dies a Alcoi. Ha cedit un total de dotze obres d'art, entre elles un retaule de Joan de Joanes.

Algunes de les peces tenen un important valor històric, com per exemple, el retaule de la Immaculada amb el Pare etern i Visitació, la rematada del qual forma part del primitiu retaule de Joan de Joanes. Aquest retaule ha sigut restaurat per la Fundació de la Llum dels Imatges.

La Parròquia de Bocairent també aporta a aquesta mostra el retaule de Sant Jaume, obra iniciada per Joan de Joanes i finalitzada per Cristòfol Llorens. Cal recordar que l'il·lustre pintor valencià va deixar a Bocairent una important obra fins que va morir en la pròpia localitat en 1579.

L'Últim Sopar, del Mestre de Borbotó, és un altre dels objectes patrimonials que la parròquia de Bocairent cedeix a aquesta mostra.

També formaran part de l'exposició la imatge de la Mare de Déu de la Salut, que data del segle XVI, o de la Mare de Déu del Pilar, de Vicente López.

El catàleg d'obres que la parròquia de Bocairent cedeix a aquesta exposició també inclou obres més recents, com el llenç que el pintor local Blas Silvestre va dedicar a Santa Teresa Jornet.

Quant als llibres, la parròquia de Bocairent ha cedit el llibre de la Confraria de Minerva, que arreplega 238 anys de la història d'aquesta confraria, concretament, des de 1580 fins a 1818.

El segon dels llibres que Bocairent aporta a aquesta exposició és el Llibre de Música, que recopila la música que es cantava en el Monestir de Sant Bernardí de Sena de Bocairent.

Dues planxes de coure del Sant Crist de Bocairent, d'autor anònim i realitzades en el segle XVI i el llit de la Mare de Déu d’Agost, així com la imatge d'aquesta advocació completen el patrimoni que la Parròquia de Bocairent cedeix a aquesta mostra. Sobre el jaç on reposa la Mare de Déu d'Agost s'ha trobat recentment documentació que indica que va ser portada a Bocairent des de la localitat anglesa de Birmingham.

La col·laboració d'ara amb la Llum de les Imatges no és la primera, ja que la parròquia va cedir per a l'exposició que Xàtiva alguns de les seues més importants objectes patrimonials, com el guió de Sant Blai, obra de Joaquín Sorolla.Relació d'obres de la parròquia de Bocairent que estaran en la llum de les Imatges d'Alcoi:

1. Retaule de la Immaculada amb Pare Etern i Visitació. Joan de Joanes. 1579. Ha sigut restaurat per la Fundació la Llum de les Imatges.

2. Retaules de Sant Jaume. Joan de Joanes i Cristòfol Llorens. Segle XVI.

3. Mare de Déu de la Salut. Anònima. Segle XVI.

4. Mare de Déu del Pilar. Vicente López. Segle XVIII.

5. Santa Teresa Jornet. Blas Silvestre. Segle XX.

6. Campana de l’ermita de Sant Jaume. Anònim. 1550.

7. Planxa 1 de coure del Sant Crist de Bocairent. Anònim. Segle XIX.

8. Planxa 2 de coure del Sant Crist de Bocairent. Anònim. Segle XIX.

9. Llibre de la Confraria de la Minerva. Anònim. 1579.

10. Llibre de Música. Josep Belda.

11. Llit de la Mare de Déu d’Agost i Mare de Déu. Segle XIX.

12. Taula de l’Últim Sopar. Mestre de Borbotó. Segles XVI.


Nota:
Enviat per Godfather el Monday, 14 March a les 16:25:56 (520 Lectures)
(Llegir més... | 3900 bytes més | Comentaris? | Puntuació 5)
/

/ Un incendi arrasa 8.000 m2 de pineda en ple parc natural de la Serra de Mariola
Bocairent Anònim Va escriure: El foc es va produir a primera hora del matí en un àrea propera a la CV-794 entre Alcoi i Bocairent i no es descarta que haja sigut intencionat

M. VICEDO http://www.diarioinformacion.com/alcoy/2011/02/27/incendio-arrasa-8000-m2-pinar-pleno-parque-natural-sierra-mariola/1099556.html

Un incendi va arrasar ahir 8.000 metres quadrats d'una pineda en ple parc de la Serra de Mariola, proper al quilòmetre 14 de la carretera entre Alcoi i Bocairent. No es descarta que l'origen de l'incendi haja sigut intencionat lloc que minuts abans s'havia registrat un altre foc en la zona del **Preventorio. Fins a aquest punt del paratge es va mobilitzar un ampli dispositiu de mitjans aeris i terrestres que van treballar en l'extinció durant quatre hores.

L'alarma va saltar prop de les vuit del matí quan els serveis d'emergències van rebre l'avís d'un incendi en una zona de pineda propera al quilòmetre 14 de la carretera entre Alcoi i Bocairent. Es tracta d'una àrea situada dins de la Serra de Mariola, per la qual cosa es va mobilitzar un ampli dispositiu d'emergència format per bombers i brigades forestals.

Prop d'un quart de nou del matí arribaven els primers vehicles desplaçats des del parc de bombers de Cocentaina i als pocs minuts van entrar dues dotacions més procedents dels parcs d'Ibi i de Villena. Un grup format per onze bombers que al costat de dues brigades rurals van estar treballant per terra per a extingir les flames. A aquesta tasca es van sumar els mitjans aeris: dos helicòpters i un **air tractor. Aquest últim es va retirar prompte, quedant-se els dos primers que anaven fins al proper dipòsit d'aigua antiincendi situat en el cim de la urbanització del Sergent, a Alcoi, per a recarregar.

Les condicions climatològiques -no feia vent i malgrat el sol, la temperatura tampoc era molt alta- afavorien l'extinció, per la qual cosa prop de tres quarts d'onze es retiraven els helicòpters. Els bombers i les brigades rurals van seguir treballant per a apagar les flames que arrasaven els pins joves i adults situats en els 8.000 m2 que al final van resultar afectats. Segons fonts del Centre de Coordinació d'Emergències, a tres quarts de dotze del matí es donava per controlat, encara que anit no s'havia donat per extingit oficialment.

No es descarta que el foc en aquesta àrea propera al límit entre les províncies d'Alacant i València, anara intencionat. Per la seua banda, la Guàrdia Civil investigarà l'origen d'aquest sinistre. Finalment, ahir a la vesprada es va registrar un altre incendi a Benillup que va afectar a 2.500 metres quadrats de bancals erms.
Nota:
Enviat per Godfather el Tuesday, 01 March a les 08:53:11 (552 Lectures)
(Llegir més... | 2741 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Inauguració de la rehabilitació del Muret
Bocairent Anònim Va escriure: La secretaria general d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Inmaculada Rodríguez, ha inaugurat la rehabilitació de la zona del Muret de Bocairent, que ha consistit en l'estabilització dels murs de contenció de la part superior i ha suposat un nou accés al barri medieval. El Ministeri de Foment ha invertit 139.208 euros en aquesta intervenció 


Nota:  
Enviat per Godfather el Tuesday, 22 February a les 08:19:13 (534 Lectures)
(Llegir més... | 372 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Ajustada victoria del no al canvi de dates en les festes de Bocairent
Bocairent Anònim Va escriure: El recompte ha finalitzat vora les 22h.En una jornada que ha destacat per la normalitat i per l'alta participació els festers i festeres de Bocairent han votat hui la possibilitat d'un canvi de les dates de les festes de moros i cristians. El resultat molt ajustat ha donat la victòria al manteniment de les dates actuals: 694 vots a favor del canvi i 721 vots a favor de mantindre-les com ara (diferència sols d'un 1.9 %). Uns 200 festers i festeres han exercit el seu vot per correu mentre que la resta dels participants ho han fet a la seu de l'Associació de Festes de Sant Blai des de les 9h. del matí fins les 20h.

Font: vilaweb Ontinyent 

RESULTAT DE LA VOTACIÓ DE LA CONSULTA DE CANVI DE DATES DE LES FESTES

TOTAL FESTERS (majors i menors d'edat) 2535
FESTERS AMB DRET A VOT (majors de 18 anys) 2008

 

  Nombre de vots %
Festers que han participat en la votació
1495
74,45 %
Festers que NO han participat en la votació
513
25,55 %
TOTAL:
2008

 

  VOTS % Sobre TOTAL que han votat % Sobre els festers amb dret a vot
Deixar les festes com fins ara
721
48,23%
35,91%
Canviar les festes a cap de setmana
694
46,42%
34,56%
Abstencions
12
0,80%
0,60%
En blanc
3
0,20%
0,15%
Nuls
65
4,35%
3,24%
Festers que no han votat
513

25,5%
 
2008
100%
100%


Nota:  
Enviat per Godfather el Sunday, 23 January a les 10:22:53 (1419 Lectures)
(Llegir més... | 3210 bytes més | 68 Cometaris | Puntuació 5)
/

/ Nova associació a Bocairent
Bocairent Anònim Va escriure: EL proper dissabte 15 de gener a les 7 de la vesprada es presentarà a Bocairent una nova associació, Mésquedones, a la Sala Joan de Joanes. Els objetius d'aquesta nova associació són, entre altres: fomentar la igualtat de génere, recuperar les aportacions de les dones a la història, art, ciència i cultura, afavorir l'accés de les dones a les noves tecnologies, previndre la violència de génere i fomentar la participació social de les dones. A l'acte de presentació contarem amb la presència de Verónica Gisbert, investigadora alcoiana, autora del treball "Ni moras ni cristianas: género y poder en las fiestas de Moros y Cristianos de Alcoy" y de Gemma Ballester, presidenta de l'associació alcoiana Fonèvol que reivindica la integració de les dones a les festes de moros i cristians en igualtat de drets als homes.

Nota:  
Enviat per Godfather el Thursday, 06 January a les 11:32:38 (627 Lectures)
(Llegir més... | 856 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Les nostres festes...
Bocairent Anònim Va escriure: Bé de nou per ací, no se si heu llegit en festa avant produccions o heusentit informació al respecte sobre les nostres festes de Moros i Cristians a Sant Blai...

Primer punt: Al 2012 es crearà una nova fila al bandol Moro... la fila bekir...
Segon punt: El canvi de dates de les nostres festes de moros i cristians esta al punt de mira de tots els
bocairentins i bocairentines... no podia acabar el any sense comentar alguna cosa sobre aço... ja que les nostres festes s'han guanyat el reconeiximent d'interes turistic nacional al ser tal com son a dies de hui...

El dia 22 de gener tindrem les votacions respecte el referendum per a canviar-les de dates...
En la papereta posa Si, No o Em dona igual... (Abstenció)
Segons he segut informat les votacions seviran per a:
Si el resultat es NEGATIU, callar la boca a tots els que la volen al cap de setmana.
Si el resultat es POSITIU, valorar la possibilitat i camviar-les a al cap de setmana però això no asegura que s'aprove o no...
La meua idea encara que no importe a ningu és tradicionalista per a que no es canvie... ja que tal i com està Bocairent a dies de hui a ningú li interessa perdre més del que ja hi ha perdut en el poble...
Gent cada vegada menys... perquè serà...
Turisme per molt que es demane i molt que es faça també cada vegada menys...
Són moltes les reflexions que jo podria fer sobre aço.
Però ja fa uns 80 anys aproximadament... es va escriure un text que en poques paraules dona a conèixer el que és Bocairent i com té que seguir avant Bocairent!
El text és el Himne de Bocairent:


Himne a BocairentMúsica: Ángel BernatLletra: J. HerreroBis 1r
En ofrena al progrés del poble nostrecantem amb to exaltat,que nostra veu vibrant a tots ens mostrecom a poble de progrés i llibertat(Al Bis 1r)
Lloc de Pàtria ocupa preeminentfama de ses virtuts al vent tremolai és sa indústria acurada i floreixentenlairant el treball a Bocairentque viu en peu a l’ombra de Mariola.Bis 2n
Muntanya la més volgudaper als fills de Bocairent,passió inspira merescuda,per la dolça i escaient.Nostra serra Mariolades de lluny ens fa somniaren el record que ens consola,del nostre altiu campanar.(Al Bis 2n)
Per això qui es troba absent,si ací aconsegueix tornar,diu al vore el campanar,Visca! Visca Bocairent!
Els fragments en negreta son el que indiquen que Bocairent no pot viure del turisme, si no la industra es la que predomina en les seues terres i si per la gent que viu fora senquera solament el sentir palpitar de tot un poble no voldria que les festes cambiaren perque li venen be, si no que si es troba absent ací aconsegueix tornar diu al vore el campanar, Visca Bocairent!

Bones festes i bon any!

Nota:
Enviat per Godfather el Thursday, 30 December a les 13:56:54 (1438 Lectures)
(Llegir més... | 3091 bytes més | 38 Cometaris | Puntuació 0)
/

/ Me Toncho presenta: EL HOSPITAL MALDITO
Bocairent Anònim Va escriure:
Como habíamos anunciado en nuestro blog, el 28 de noviembre de 2010, volvemos a Bocairent. En esta ocasión presentaremos nuestra cara mas terrorífica, un espectáculo interactivo titulado:MOMENTOS DE TERROR: EL HOSPITAL MALDITODesde las 5 hasta las 7 de la tarde, estaremos en el bajo del Mercat Municipal de Bocairent, donde los participantes, entraran por grupos de 4 a 8 personas en nuestro Hospital. La edad recomendada para entrar es a partir de 15 años o bien, ir acompañados por un adulto. El espectáculo esta patrocinado por la "Regidoria de Joventut" por lo que la entrada sera gratuita.Esta no es la primera vez que actuamos en esta población ya que estuvimos en agosto representando nuestra particular batalla entre Romanos y Egipcios. En aquella ocasión la animación era para un público infantil y ahora volvemos para divertir a los jóvenes y adultos. Este espectáculo ya se ha representado en Elda, teniendo como resultado un éxito absoluto y una gran aceptación por la población.Así que os esperamos a todos el Domingo 28, ¿Os atreveréis a entrar en un Hospital maldito abandonado y a descubrir los misterios y atrocidades que se cometieron en él? ¿Porque murió tanta gente allí? ¿Preparados para sentir en vuestra carnes lo que es el terror?Mas información:www.metronchovillena.blogspot.commetronchovillena@gmail.com

Nota:  
Enviat per Godfather el Wednesday, 24 November a les 09:11:54 (593 Lectures)
(Llegir més... | 1544 bytes més | Comentaris? | Puntuació 5)
/

/ Bocairent, al concurs de fotografia del programa
Bocairent Anònim Va escriure:
Una imatge de Bocairent vista desde la vila, es troba al concurs de fotografia del programa "Cuatro", "Tu vista favorita" en el cual els dissabtes a les 21.30h passejen per les vistes favorites dels famosos i despres desde la web hi ha que votar per a triar la que mes agrade a la gent.El concurs de fotografia trata del mateix, de votar les fotografies i la que siga elegida eixira al programa.
Aixi que ací vos deixe la URL per a que voteu: http://www.cuatro.com/tu-vista-favorita/fotos/bocairent-color-historia/20101023ctougc_41/
A vore si tenim sort i guanyem.Nota:
Enviat per Godfather el Thursday, 04 November a les 23:48:33 (676 Lectures)
(Llegir més... | 734 bytes més | 1 Comentari | Puntuació 0)
/

/ El PSPV-PSOE valora molt positivament la instal·lació de la gespa artificial
Bocairent Anònim Va escriure: Aquest cap de setmana del 23 i 24 d’octubre va començar l’Esportivitat, la lliga local de futbol que des de fa més de cinquanta anys es disputa a Bocairent entre equips aficionats. La competició pràcticament ha duplicat el nombre d’inscrits aquesta temporada gràcies al reclam que suposa la instal·lació de gespa artificial al terreny de joc del camp municipal. De fet,tant els membres de les diferents categories del Club esportiu Bocairent com els jugadors del torneig destaquen la qualitat i el perfeccionament dels treballs realitzats.

L’actuació va suposar una inversió de 454.415 euros assumida en un 60% per la Diputació de València mentre que la resta va anar a càrrec del pressupost del consistori gràcies a una reserva aprovada el 26 de març del 2009 a partir dels romanents de l’any anterior, el que va evitar sol·licitar un crèdit per fer front al projecte. Per això, l’alcalde Josep-Vicent Ferre (PSPV-PSOE) apunta “l’ocasió immillorable que se’ns presentava” per adherir-se a la proposta de la institució provincial i aconseguir “el camp que Bocairent es mereix”; a més, el primer edil destaca el llarg periple i la dificultat de les gestions empreses per a comptar amb el beneplàcit de la Diputació tal i com va ressaltar el mateix president, Alfonso Rus, durant l’acte d’inauguració del passat 15 d’octubre.

Igualment, des de les files socialistes es valora molt positivament l’acabament de l’obra “fruit de l’interés mostrat per l’equip de govern per consensuar amb el club de futbol i amb l’empresa constructora totes les millores necessàries; així com pel seguiment de l’execució del projecte per assegurar el seu manteniment i bon estat al llarg dels anys”. Per tant, el PSPV-PSOE agraeix “la paciència de tots els implicats” i ressalta la rendibilitat social d’una actuació que “des de ja, beneficia al voltant de 200 persones cada cap de setmana”.
Nota:  
Enviat per Godfather el Monday, 25 October a les 21:37:46 (500 Lectures)
(Llegir més... | 2050 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Mor una anciana atropellada per un camió a Bocairent
Bocairent Anònim Va escriure:
La dona va ser atropellada en el carrer carrer Martí Calabuig per causes que no han estat precisades. EFA Una dona de 80 anys ha mort avui al ser atropellada per un camió a Bocairent (València), segons han informat a EFA fonts del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU). La dona va ser atropellada sobre les 9 hores d'avui, en el carrer carrer Martí Calabuig del municipi valencià, per causes que no han estat precisades. L'anciana va patir ferides greus en l'atropellament, pel que hagué de ser traslladada fins a l'Hospital La Fe, si bé els metges no van poder salvar la seua vida, indiquen les mateixes fonts. Fins al lloc del sinistre s'ha desplaçat una unitat del SAMU que va atendre a la víctima i la va traslladar posteriorment en helicòpter fins a l'hospital.
Nota:
Enviat per Godfather el Tuesday, 19 October a les 00:25:30 (660 Lectures)
(Llegir més... | 858 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Ambient medieval a Bocairent (vídeo)
Bocairent Anònim Va escriure: Ací teniu el vídeo resum de Macolin per a ARAMULTIMÈDIA, un document de 5:32 on es respira l'ambient del mercat medieval i la fira d'artesania de Bocairent.


Nota:
Enviat per Godfather el Tuesday, 19 October a les 00:21:11 (589 Lectures)
(Llegir més... | 662 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Mostra d'artesanía i Tradicions de Bocairent 2010
Bocairent Anònim Va escriure: Aquest cap de setmana, 16 i 17 d'octubre, el municipi de Bocairent acollirà la V Mostra d'artesania i tradicions. Els productes i oficis artesanals, l'ambientació medieval i els recursos culturals i naturals seran el reclam turístic d'aquest cap de setmana. La Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida pretén aprofitar la Mostra per a donar a conèixer el programa "El Senderisme de la Vall d'Albaida 2010" i la guia turística de la Vall d'Albaida.

LLEGIR NOTICIA COMPLETA A:http://www.elperiodic.com/pvalencia/noticias/90253_mancomunitat-municipis-vall-dalbaida-estara-presente-muestra-artesania-tradiciones-bocairent.html


Nota:  
Enviat per Godfather el Thursday, 14 October a les 13:47:44 (626 Lectures)
(Llegir més... | 847 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Mor als 85 anys el capellà de la residència d’ancians Sagrat Cor de Bocairen
Bocairent Anònim Va escriure: El capellà de la residència d’ancians Sagrat Cor de BocairentPedro Garcia, va faltar ahir aValència als 85 anys d’edat. El religiós vivia actualment a la residència Sant Lluís Bertran de València “de forma provisional degut a les obres de reforma que es duen a terme a la residència”, segons font de l’Arquebisbat de València. Les mateixes fonts expliquen que “minuts abans d’acudir a la missa de les 8,30h va caure al sòl i la seua mort va ser immediata”.
LLEGIR FONT ORIGINAL: http://comarcalia.info/2010/10/11/mor-als-85-anys-el-capella-de-la-residencia-dancians-sagrat-cor-de-bocairent/

Nota:
Enviat per Godfather el Tuesday, 12 October a les 01:21:40 (656 Lectures)
(Llegir més... | 875 bytes més | 1 Comentari | Puntuació 0)
/

/ Una descoberta ‘en brut’
Bocairent Anònim Va escriure: Aquest estiu vaig ser uns dies a la Vall d’Albaida i a l’Alcoià, dues de les comarques centrals valencianes. Les recomano de totes passades. El centre d’operacions el vam establir a Bocairent, i és d’aquesta vila que vull parlar…Nota:
Enviat per Godfather el Tuesday, 12 October a les 01:18:03 (592 Lectures)
(Llegir més... | 639 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Les seqüeles de les flames de l'incendi en la Vall d'Albaida
Bocairent Anònim Va escriure: Les imatges aèries de les zones afectades pels incendis de València mostren la magnitud del desastre.

Fotos del blog de Mariano http://picasaweb.google.es/mferresilvestreMariano/IncendiBOCAIRENT2010?feat=embedwebsite#


Nota:  
Enviat per Godfather el Friday, 10 September a les 08:51:38 (860 Lectures)
(Llegir més... | 1887 bytes més | 5 Cometaris | Puntuació 0)
/

/ Sepia&Fetge Festival
Bocairent Anònim Va escriure:
Dissabte 4 de Setembre a la  plaça de Sant Roc danvant del Bar Sifó i cafeteria Esglai tindra lloc el Sepia&Fetge Festival, amb música, festa de disfresses i camisetes horteres.
Vine, estas convidat!!
A partir de les 00:00 hores (fantadellima.blogspot.com)

Gràcies!


Nota:
Enviat per Godfather el Thursday, 02 September a les 16:51:03 (378 Lectures)
(Llegir més... | 499 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Alerta sobre la destrucció dels assuts que vol fer l'Administració
Bocairent Anònim Va escriure: El Ministeri de Medi Ambient està desenvolupant l'«Estrategia Nacional de Restauración de Ríos», un projecte que aquesta administració presenta com «destinat a conservar i recuperar el bon estat dels rius, potenciar el seu gran patrimoni cultural, fomentar l'ús racional, destacar els seus valors i beneficis i impulsar el desenvolupament sostenible del mitjà rural».

Malgrat les bones intencions de l'enunciat del títol, el projecte inclou la «eliminación de barreras transversales infranqueables en desuso (5 azudes)», és a dir, es volen destruir els assuts següents del riu Vinalopó: els Brulls, font de la Coveta, la Borrera, font del Sapo i el del Camp de l'Or. No obstant això, dins del procés administratiu, la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià de la Conselleria de Cultura va informar de la necessitat de fer una prospecció arqueològica de l'àrea d'actuació que permeta definir l'impacte del projecte sobre el patrimoni arqueològic. Però l'impacte sobre el patrimoni arqueològic industrial que tindrà l'actuació és evident per al Col·lectiu Serrella que alerta sobre la destrucció de l'assut de la font del Sapo, que realment és una de les estructures del sistema hidràulic del molí l'Ombria. L'Ajuntament de Banyeres de Mariola treballa des de fa més de deu anys en un projecte de restauració integral del sistema hidràulic de tot el complex del molí l’Ombria per a crear un parc cultural sobre els molins. Segons el Col·lectiu Serrella, «aquest sistema hidràulic que l'Ajuntament vol recuperar no té cap sentit sense un dels seus elements que és fonamental i imprescindible: la presa que servia per a captar l'aigua que es conduïa per una séquia fins al citat molí. Per tant, si el molí l'Ombria està declarat com Bé Immoble d'Interés Etnològic, també ho està el seu assut que el Ministeri pretén demolir». El Col·lectiu Serrella comparteix l'esperit del projecte de recuperació del bon estat del riu, però no està d'acord amb el criteri de destrucció d'assuts. Segons el Col·lectiu, «si el projecte del Ministeri proposa l'adequació dels sis assuts (en ús) mitjançant la construcció d'obertures verticals per al pas de peixos i invertebrats, també es podria instal·lar aquest mateix sistema als cinc assuts que els tècnics volen destruir». El Col·lectiu opina que «si tècnicament es poden conservar sis preses sense afectar l'essència de l'objectiu del projecte, s'haurien de deixar intactes els cinc assuts restants que formen part del nostre patrimoni arqueològic industrial des de fa segles». Dins dels objectius de l'«Estrategia Nacional de Restauración de Ríos», el Ministeri de Medi Ambient pretén «implicar els col·lectius socials en la gestió dels sistemes fluvials». És per això que el Col·lectiu Serrella no entén com l'Administració diu que vol «fomentar la participació ciutadana» alhora que presenta un projecte on el termini per a presentar al·legacions s'ha fet coincidir amb el mes d'agost. Segons el Col·lectiu Serrella, si el Ministeri afirma en el seu web oficial que aquesta estratègia de restauració de rius té com objectiu aconseguir una «major participació pública en els debats i presa de decisions sobre la gestió ecològica», hauria de consultar primer, i de manera directa, les associacions, grups i col·lectius que treballen en l'àmbit local de Banyeres de Mariola pel medi ambient i el patrimoni arqueològic.


Nota:
Enviat per Godfather el Thursday, 02 September a les 16:50:42 (398 Lectures)
(Llegir més... | 3637 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/
/  Forums 
Últims 20 Missatges

"La tremenda crisis que estamos sufriendo"
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Feb 12, 2012 at 13:13:28

Festes 2012
Enviat per Anonymous en Moros i Cristians a les Feb 10, 2012 at 12:13:34

carrers de Bocairent
Enviat per Anonymous en Informació Turística a les Jan 21, 2012 at 00:48:36

"Ahorre energía"
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Dec 16, 2011 at 20:40:54

45euros per jugar a futbol???
Enviat per Anonymous en Venda a les Nov 29, 2011 at 12:49:51

Repartiment injust de represents en la JF
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 23, 2011 at 18:47:42

Sondeig: a quin partit votareu el 20-n
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 15, 2011 at 17:24:40

Demandes ciutadanes
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 15, 2011 at 13:25:48

El debat de la vergonya
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 11, 2011 at 11:57:13

Pensaments immediats
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 06, 2011 at 12:50:58

Bocairente2000
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 04, 2011 at 15:44:21

Tanto monta...
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 04, 2011 at 15:42:40

9 d'octubre
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 04, 2011 at 15:39:43

Planta de transferencia de basuras en Bocairent
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Oct 29, 2011 at 11:14:00

El pasotisme dels regidors
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Oct 28, 2011 at 17:45:45

VI Fira d'Artesania i Tradicions
Enviat per Anonymous en Informació Turística a les Oct 26, 2011 at 19:17:54

La "matraqueta" dels contrabandistes
Enviat per Anonymous en Moros i Cristians a les Oct 26, 2011 at 19:15:36

Les Festes amb les falles
Enviat per Anonymous en Moros i Cristians a les Oct 12, 2011 at 08:28:03

Es lloga pis
Enviat per Anonymous en Venda a les Sep 26, 2011 at 14:49:59

Mossets de plaer
Enviat per Anonymous en Venda a les Sep 15, 2011 at 09:36:19


[ bocairent.net ]
/

/  La teua televisió valenciana 
INFO TV
/

/  Fotografies 
Vorer gal·leria completa
/

/  Esport a Bocairent 
· C.E. Bocairent
· Cartelleria Esportivitat
· CB Patronato Bocairent
· Campionat Frontó 2004
/

/  Articles passats 
Thursday, 26 August
· La parròquia de Bocairent divulga el seu patrimoni amb l'edició d'un calendari
Sunday, 15 August
· Animació infantil diumenge a les 19:00
Monday, 14 June
· L'AMPA de l'IES Bocairent publica una carta adreçada a la direcció del centre
Friday, 04 June
· Bocairent estarà a la Llum de les Imatges d'Alcoi
Sunday, 30 May
· El número 15 de La Crònica de Bocairent ja disponible a la xarxa
Wednesday, 28 April
· VALENCIANS PEL MÓN: BUDAPEST (UNA BOCAIRENTINA)
Tuesday, 13 April
· L'Institut d'Estudis de les Valls de Mariola es presenta a Bocairent
Monday, 12 April
· Presentació de l'Institut d'Estudis de les Valls de Mariola a Bocairent
Thursday, 25 March
· Bocairent envia més de 15.000 € a Haití
Saturday, 20 February
· Fotos festes 2010
Thursday, 11 February
· Festes de Sant Blai - referendums cap de setmana
Thursday, 04 February
· Presentació de l'Institut d'Estudis de les Valls de Mariola
Friday, 29 January
· Programa entrada festes moros i cristians 2010
Saturday, 23 January
· Nits del Ciri i desfilades de gener
Saturday, 09 January
· El dia 5 de gener, Ràdio Bocairent retransmitix la cavalcada de Reis Mags.
Wednesday, 09 December
· II Concurs d'Herbero Filà d'Espanyoletos.
Sunday, 04 October
· EXPOSICIÓ DEL PROJECTE BÀSIC I ESTUDI AMBIENTAL DE LA NOVA AUTOVIA
Monday, 31 August
· El Consell preveu que la carretera Villena-Muro discórrega per la via del Xixar
Wednesday, 29 July
· Autobus a Alfafara i la tomatina de Bunyol
Tuesday, 28 July
· 150 aniversari de les Festes de Moros i Cristians = On esta la crisis?
Friday, 26 June
· Bocairent celebra els 150 anys de Moros i Cristians
Sunday, 29 March
· Veïns de Bocairent podran exercir la iniciativa popular i demanar referèndums
Friday, 13 March
· EL MOSQUETERS ENCETEN ELS ACTES DELS SEUS MÉS DE 150 ANYS
Saturday, 21 February
· El cartell de les festes de Moros d'Elx és de traços similars al d'Alacant
Tuesday, 17 February
· Bocairent acollirà la pròxima assemblea de la Unión Nacional d'Entitats Feste
Sunday, 15 February
· Fotos festes 2009
Saturday, 31 January
· Concurs de Fotografia
Tuesday, 27 January
· Programa de l'Entrada 2009
· Festa de S. Antoni Abat.
Monday, 26 January
· Bocairent en festes!

Articles Antics
/

/  Adsense 
/
/
/