CERCAR   
TEMES
Benvingut a bocairent.net
/
Web disponible solament en mode consulta informació d'any 2000 fins 2011 - 11 ANYS -   CastellàAnglés
/

/  Twitter 

+ TWEETS DE BOCAIRENT
/

/  Login d'Usuari 
Nickname 
Password 
 (Enregistra't)
/

/  Web Bocairent.NET 
· Fòrums Bocairent.Net
· Cercar
· Descàrregues
· Enquestes
· FAQ
· Estadístiques Web
· Àlbum Fotografies
· Contacta'ns
· Recomana'ns
· Seccions Especials
· Enllaços Web
· V.Reduïda(PDA's,mòbils)
/

/  Usuaris web 
· iMessenger
· Missatges Privats
· Llistat d'usuaris
· El Teu Compte
/

/  Noticies Web 
· Arxiu de noticies
· Enviar Noticia
· Notícies No Publicades
· Temes
· Top 10
/

/  Bocairent 
· Bocairent.org
· Previsió Meteorològica
· Fotografies
· WebCam
· Compra/Venda
· Ràdio Bocairent 107.4 FM
· Punt d'Informació Juvenil (PIJ)
/

/  Efemèrides 
Tal dia com avui...
0
Any 1435, 5 d’agost. Combat naval de Porna (Nàpols) entre genovesos i aragonesos, sent estos batuts i destruïda la seua esquadra, caient presoner el rei Alfons V, que la manava. (Bibliografia 910).

Any 1883, 5 d’agost. Pronunciaments republicans. (Bibliografia 911).

Any 1914, 5 d’agost. Espanya es declara neutral en la Primera Guerra Mundial. (Bibliografia 911).

Any 1931, 5 d'agost. Greu sequera a Bocairent amb talls d'aigua potable.

Any 1959, 9 d'agost.  Benedicció de la campana de l'ermita de la Verge d'Agost, essent apadrinada per Ramon Silvestre i esposa. (Bibliografia 947).

Any 2002, 5 d’agost. Mor àngel Bernat Sempere, organista de la parròquia durant 60 anys. (Bibliografia 823).

La referència a la cita bibliogràfica la podràs obtenir en la següent adreça electrònica: jmonerris/crònica
/

/  Idioma 
Selecciona Idioma de la Interficie:

/

/  Usuaris Online 
Benvingut, Anònim
Nickname
Password
(Enregistra't)
Membres:
Últim: qesgte
Nous Avuí: 0
Nous Ahir: 0
Total: 500

Gent connectada:
Visitants: 64
Membres: 0
Total: 64
/

/  XAT 
Hi Ha un problema amb este bloc.
/
/

Escriure
Escriure
protagores
2 comentaris (955)
2011-05-30
josep
0 comentaris (855)
2011-03-11
paco
6 comentaris (1974)
2011-02-24
protagores
5 comentaris (1315)
2011-01-17
Tal dia com avuí...Any 1931, 5 d'agost. Greu sequera a Bocairent amb talls d'aigua potable.


Wifibytes, Internet sense fils a partir de 14 € al mes
bocairent.net: economía

Cercar dintre d'aquest Tema:   
[ Anar al Inici | Selecciona un Tema nou ]

/ Yelmo fixa el 30 de setembre per a eixir d'Ontinyent
economía Anònim Va escriure: L'empresa que gestiona actualment els cinemes del centre comercial El Teler, i el mateix centre, busquen una solució per a la continuïtat de les sales de cinema a Ontinyent.

Després de cinc anys de funcionament, els cinemes del centre comercial d'Ontinyent deixaran d'estar gestionats per la cadena Yelmo Cineplex, que ha fixat en el 30 de setembre la data per a deixar les instal·lacions.

Tot i que la notícia està confirmada al mateix centre comercial, des de la direcció no han volgut pronunciar-se en aquest sentit, consultats per ARAMULTIMÈDIA. Tampoc no han volgut valorar sobre les negociacions per a substituir a Yelmo i permetre que Ontinyent continue tenint sales de cinema al centre comercial.

Unes negociacions que fa unes setmanes van incloure al cineclub Utiye, com una possibilitat per a la gestió de les sales i evitar el tancament. Amb tot, ara per ara sembla una opció poc probable, i Yelmo i el centre comercial negocien un traspàs amb empreses especialitzades.

ARAMULTIMÈDIA també ha intentat obtenir dades de la central de Yelmo Cineplex, si bé no ha sigut possible contactar amb els seus responsables de premsa.

Pel que fa als cinemes de El Teler, van obrir en la primavera de 2006, només acabar la instal·lació de les sales i uns mesos després de l'obertura del centre comercial. Disposen de set sales que ocupen tota la planta quarta de la superfície comercial. Si no s'arriba a cap acord, Ontinyent es quedaria sense cinema i el centre comercial perdria un dels seus principals atractius.

http://www.aramultimedia.com/articles/23911/yelmo-fixa-el-30-de-setembre-per-a-eixir-dontinyent


Nota:  
Enviat per Godfather el Monday, 12 September a les 16:34:50 (260 Lectures)
(Llegir més... | 1738 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Els bancs centrals alerten de l'encariment dels aliments
economía Anònim Va escriure: dilluns 10/01/2011 14:10

Efe Basilea.- El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean Claude Trichet, portaveu dels governadors dels bancs centrals del Grup dels 10 (G-10), ha alertat de la forta pujada del preu dels aliments i de l'amenaça inflacionista en les economies emergents.

Després de la reunió **bimestral en la seu del Banc de Pagaments Internacionals (**BPI) a Basilea (Suïssa), Trichet ha descartat, no obstant açò, que existisquen pressions inflacionistes en les economies avançades.

El G-10 ha confirmat en la seua reunió de governadors la recuperació econòmica global i ha qualificat de "impressionant" el cas de les economies emergents.

"La recuperació econòmica global ha sigut millor del que indicaven les projeccions" inicials, ha afirmat Trichet.

Ha destacat també "les amenaces inflacionistes" en les economies emergents, com una de les principals diferències entre les economies avançades que no presenten aquest problema.

El G-10 observa que darrere de l'actual pujada dels preus d'alguns aliments existeix un fenomen de naturalesa estructural, que correspon a canvis en els models de consum de les llars en el món emergent i que és un element de la possible amenaça inflacionista.

En aquest sentit, és possible que algunes economies emergents hagen d'incrementar les seues taxes d'interès per a frenar la inflació, la qual cosa elevarà més el diferencial amb les economies avançades i atraurà l'entrada de capital.

Trichet va recordar que en algunes economies emergents es produeixen actualment notables augments de les entrades de capital a curt termini com a conseqüència del vigorós creixement.

A EUA els tipus se situen actualment entre el 0 i el 0,25%, a Japó en el 0,1%, en la zona de l'euro estan en el 1% i en el Regne Unit en el 0,5%, mentre a Austràlia estan en el 4,75%, a Índia en el 6,25%, a Xina en el 5,56%, a Corea del Sud en el 2,25% i a Brasil en el 10,75%.

Els bancs centrals del G-10 coincideixen en la importància que totes les economies a nivell global tinguen "solidesa fiscal" per a consolidar la recuperació econòmica.

No van discutir sobre la situació fiscal de Portugal i les recents pressions dels mercats financers sobre aquest país, segons va dir Trichet.

Els membres del G-10 -grup que està integrat en realitat per 11 països i concentra el 85 per cent de l'economia mundial- són Alemanya, Bèlgica, Canadà, EUA, França, Itàlia, Japó, Holanda, Regne Unit, Suècia i Suïssa.

Nota:  
Enviat per Godfather el Tuesday, 11 January a les 09:41:47 (510 Lectures)
(Llegir més... | 2739 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Les caixes rurals juguen fort davant la desfeta del sistema financer valencià
economía Anònim Va escriure: 15 juny de 2010

Les males notícies sobre la desfeta de la CAM i Bancaixa no deixen d’arribar. De moment, entre 2.300 i 2.500 treballadors aniran al carrer en ambdós entitats. Ahir, una fusió, esta volta sí 100% valenciana, va donar claror a l’obscur panorama futur valencià, ja que de la mà de Ruralcaixa s'ha acordat crear una nova entitat que serà un grup cooperatiu anomenat Caixes Rurals del Mediterrani (CRM), que es convertix així en el grup cooperatiu de caixes rurals més potent de l’Estat, i estarà conformat en principi per les caixes rurals de Torrent, Crèdit València, Altea, Borriana, Callosa d'En sarrià, Nules, les Alqueries, Xest, Alginet, la Vilavella, Almenara, Xilxes i Vilafamés, segons informa el diari digital L'Informatiu en l'article que reproduïm:

[...]Nota:  
Enviat per Godfather el Thursday, 17 June a les 09:35:40 (369 Lectures)
(Llegir més... | 6086 bytes més | 1 Comentari | Puntuació 0)
/

/ Josep Vicent Boira opina sobre la fusió de caixes i l'Arc Mediterrani
economía Anònim Va escriure: A una recent entrevista concedida a Vilaweb, el geògraf valencià analitza els perills de la fusió de Bancaixa amb Caja Madrid i els canvis dins la Unió Europea en favor de l'impuls de l'Arc Mediterrani.

La setmana passada es van viure dues decisions 'contradictòries' per al futur de l'economia valenciana i catalana. Així mateix ho diu el professor de la Universitat de València, Josep Vicent Boira, en aquesta entrevista. Boira és un dels màxims impulsors intel·lectuals del concepte de l'Arc Mediterrani i, més recentment, de la idea d'una 'commonwealth' d'interessos valenciano-catalans.

[...]


Nota:  
Enviat per Godfather el Tuesday, 15 June a les 21:38:52 (311 Lectures)
(Llegir més... | 2111 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Els consells d'administració de Bancaixa i Caja Madrid aproven la fusió
economía Anònim Va escriure: 10/6/2010

PP i PSPV s'hi mostren favorables i Compromís acusa els populars i socialistes espanyols de repartir-se les caixes · La caixa valenciana s'afegeix a la fusió freda dirigida per Caja Madrid, on ja hi ha Caixa Laietana · La nova caixa serà la més gran de l'estat espanyol · Caixa Ontinyent queda com a única caixa de matriu valenciana

Els consells d'administració de Bancaixa i Caja Madrid, reunits aquesta tarda, han aprovat de fusionar-se en una fusió freda que la caixa madirlenya ja havia començat a formalitzar amb Caixa Laietana i les caixes de Canarias, Rioja, Ávila i Segovia. La nova caixa tindrà un volum d'actius de més de 339.000 milions d'euros i, per tant, superarà La Caixa. Per a la fusió, les entitats demanaran uns 4.500 milions d'euros al FROB.

L'entitat valenciana ha comunicat que el president executiu de la nova entitat serà nomenat a proposta de Caja Madrid i el vicepresident a proposta de Bancaixa. El president serà l'actual president de Caja Madrid, Rodrigo Rato, i el vice-president serà l'actual president de Bancaixa, José Luis Olivas, amb responsabilitats sobre les àrees de participades i auditoria interna. La seu operativa estarà situada a Madrid i la seu social i d'entitats participades, a València.

[...]Nota:  
Enviat per Godfather el Monday, 14 June a les 12:35:54 (269 Lectures)
(Llegir més... | 4446 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ El deute valencià es guanya el pitjor rating de l’estat
economía Anònim Va escriure: Quan els analistes tracten de desmentir o confirmar els paral·lelismes entre la situació econòmica greca i l’espanyola i el possible risc del contagi, les tres grans agències de qualificació mundial assenyalen el deute valencià amb el pitjor rating de l’estat en l’escenari del llarg termini.

El País Valencià és, segons Standard & Poor’s (S&P), Moody’s i Fitch Ratings - les tres principals agències mundial de qúalificació del risc - el territori amb pitjors previsions a llarg termini.

Les notes adjudicades al llarg termini són aquelles que realment es tenen en compte a l’hora de finançar-se als mercats financers internacionals. A més a més les dues primeres agencies mantenen una perspectiva negativa del deute valencià pel que es preveu la possibilitat de retallar encara més el rating.

Font: Pica'm

Nota:
Enviat per Godfather el Monday, 10 May a les 17:11:13 (243 Lectures)
(Llegir més... | 903 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Conferència sobre l'ajust econòmic i industrial
economía Anònim Va escriure: Conferència sobre l'ajust econòmic i industrial a càrrec del professor Emilio Golf, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i professor del Campus d’Alcoi.

Hora: 20 hores

Lloc: Patronat de Bocairent.Nota:
Enviat per Godfather el Wednesday, 05 May a les 17:10:28 (300 Lectures)
(Llegir més... | 272 bytes més | 1 Comentari | Puntuació 0)
/

/ El valor de les exportacions alacantines cau a la meitat
economía Anònim Va escriure: La Cambra de Comerç ha elaborat un informe en què analitza el pes econòmic de la província més meridional de la Comunitat Valenciana. En concret, si en els anys 80 la demarcació d'Alacant exportava a altres estats el 4,6% dels productes espanyols, aquesta xifra s'ha reduït fins a la meitat en l'actualitat. L'any 2008 el percentatge de les vendes a l'exterior de productes fabricants en aquesta demarcació no suposaven ni en 2% del total de les exportacions espanyoles. El document assegura que la raó que explica aquesta davallada cal trobar-la en el valor de les exportacions. El calcer, el marbre, el tèxtil, els joguets o el plàstic són alguns dels productes que s'adquereixen en altres estats. Les fruites i verdures representen quasi un 15% dels ingressos, encara que el calcer és el sector més important ja que suposa una quart part de les divises que generen les vendes a l'exterior.

La demarcació d'Alacant exporta, si fa no fa, els mateixos productes que fa vint anys. Ara bé, el pes de les exportacions s'ha reduït en el PIB, perquè si abans suposaven un de cada cinc euros, en l'actualitat representen un de cada deu. El valor de les vendes a altres estats tampoc no ha augmentat al ritme que ho feien les vendes del conjunt d'Espanya, perquè si a la província d'Alacant ho fan fet en un 14% entre 1998 i 2007, a escala estatal aquest percentatge arribava al 89%. A la resta de la Comunitat Valenciana el sector del taulell a la Plana i la Ford d'Almussafes ajuden a salvar les xifres pel que fa a les exportacions, però també es detecten les mateixes febleses que al sud del territori.Nota:
Enviat per Godfather el Wednesday, 05 May a les 17:07:52 (204 Lectures)
(Llegir més... | 1660 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ L'associació de comerciants de Bocairent sortejarà 3000€ al nadal
economía Anònim Va escriure: Els comerciants de Bocairent repartiran 3.000 euros en premis durant la campanya de Nadal entre tots aquells que realitzen les seues compres. L'associació pretén fomentar el consum local en un context de crisi econòmica. Quasi la meitat dels 1.000 euros repartits seran per al màxim agraciat. A més s'establiran dos guanyadors de 500 euros cadascun i altres cinc amb 100 euros per persona.

Caixa Ontinyent obsequiarà als guardonats dels cinc premis de 100 euros amb el pagament d'aquesta quantitat en efectiu per haver realitzat alguna compra amb la targeta de crèdit o dèbit de l'entitat durant la campanya en qualsevol establiment.

LLEGIR NOTICIA COMPLETA A LA FONT ORIGINAL


Nota:  
Enviat per Godfather el Saturday, 06 December a les 18:00:48 (462 Lectures)
(Llegir més... | 846 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Els Països Catalans paguen els plats trencats de la ''desaceleración''
economía Anònim Va escriure:
Ahir al matí el ministeri espanyol de Treball va fer públiques les dades d'agost de l'atur a l'Estat espanyol. La part dels Països Catalans sota dominació espanyola, és a dir, el País Valencià, el Principat i les Illes Balears -sense comptar-hi la Franja de Ponent- ha registrat l'augment més desfavorable de l'atur en tot l'Estat, superant àmpliament la mitjana estatal (24.70%) fins a assolir un augment de gairebé el 41%.

Per demarcacions, on més creix l'atur és a Castelló, amb un augment del 77.34%, seguit de Girona (+41.93%) i Tarragona (+40.96%). Del total d'aturats d'aquesta part del país, 671.282, l'11% són menors de 25 anys, un percentatge que ha crescut molt respecte d'altres mesos. El sindicat Intersindical-CSC ha lamentat que el ministre espanyol de Treball, Celestino Corbacho, haja atribuït la crisi a la construcció i a la conjuntura internacional aquest augment de l'atur. Segons el sindicat, aquest anàlisi tan simplista "no ajuden a explicar el cas dels Països Catalans".

I això només ha fet que començar.

Nota:  
Enviat per diogenes el Wednesday, 03 September a les 11:12:34 (22066 Lectures)
(Llegir més... | 1107 bytes més | 16 Cometaris | Puntuació 4.76)
/

/ Tota la informació sobre la devolució dels 400 euros que va prometre Zapatero
economía Anònim Va escriure: En esta web http://www.devolucio400euros.com hi ha tota la informació sobre els famosos 400 euros que va prometre el Zapatero. Ara quan arribe el juny a veure si ens toca alguna coseta, xD
Enviat per Godfather el Friday, 25 April a les 17:08:39 (722 Lectures)
(Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Greenspan: la caiguda dels preus de l'habitatge serà més important de l'espera
economía Anònim Va escriure: Greenspan adverteix que la caiguda dels preus de l'habitatge “va a ser més important de l'esperat” Per a l'expresident de la Fed no seria sorprenent que la caiguda en el mercat de l'habitatge “anara de dobles dígits”

L'expresident de la Reserva Federal, Alan Greenspan, va alertar ahir, en una entrevista al Financial Times, que els preus de l'habitatge a EEUU van a baixar en els pròxims mesos, i ha reconegut que ja existia una bombolla immobiliària en el mercat de l'habitatge a EEUU. Per això, Greenspan assegura que la caiguda "va a ser bastant més important que el que s'espera". A pesar d'aquest risc, Greenspan alerta als seus successors en la Fed que haurien d'anar amb compte a l'hora de realitzar una possible baixada de tipus d'interés, que possiblement podria produir-se aquest dimarts. Per a l'expresident de la Fed, les tensions inflacionistes són ara majors que el que ho eren en el seu període de govern. Per a Greenspan, no seria sorprenent que la caiguda en el mercat de l'habitatge "anara de dobles dígits". Encara que va advertir que poden caure entre un 2 o un 3% des del seu màxim, va voler mostrar-se caute a l'assegurar que desconeix fins a on podrà arribar aqueix descens. Per a Greenspan la confusió actual en els mercats era una mica el que "es veia vindre". Així mateix, va assegurar que la crisi hipotecària ha provocat una revaluació del risc.

Nota:  
Enviat per diogenes el Monday, 17 September a les 21:00:20 (696 Lectures)
(Llegir més... | 1471 bytes més | 2 Cometaris | Puntuació 0)
/

/ Naix una botiga virtual de productes valencians
economía Anònim Va escriure:
www.botigadelpais.com és operativa des de fa pocs dies

Fa pocs dies que ha nascut un espai a la xarxa on podreu trobar productes del País Valencià. www.botigadelpais.com és una iniciativa que, igual que la web www.productesdelaterra.cat, permet d'aplegar samarretes, llibres, adhesius, banderes i música, per posar només algun exemple. A més a més, s'ofereix com a plataforma a col·lectius, entitats i associacions perquè puguen distribuir els seus productes.

A hores d'ara, per exemple, ja hi ha disponibles els articles que comercialitza la revista satírica La Cabota, el diari L'Avanç o el Bloc Jove.

Nota:  
Enviat per diogenes el Monday, 20 August a les 10:46:42 (659 Lectures)
(Llegir més... | 1065 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ El ''negoci'' de la construcció a Xiva
economía Anònim Va escriure: La meitat del terreny que va comprar Llanera a Xiva s'ha revenut dues vegades

El sòl està classificat com a rústic encara que la immobiliària vol alçar-hi un complex turístic [sic]

La venda s'ha realitzat proindiviso encara que ja s'ha produït una segona operació sobre els mateixos terrenys rústics

El «triangle d'or» està cada vegada més cotitzat. Mentre l'equip de Govern de Xiva es compon i es descompon, els terrenys coneguts com de la Reva segueixen venent-se com si ja foren un solar edificable en lloc de camps de tarongers. L'empresa immobiliària Llanera va adquirir l'any passat 8.200.000 de metres quadrats de sòl a la companyia agrícola Reva, la majoria dels quals són terrenys agrícoles dedicats al conreu de tarongers i classificats com a tals, és a dir, que si Llanera vol construir ha d'esperar a la corresponent reclassificació de terrenys.

No obstant això, en aquest compàs d'espera, Llanera ha decidit revendre la meitat del sòl que va comprar a Reva, encara que, això sí, ho ha fet proindiviso, de manera que els nous propietaris no poden desenvolupar cap actuació aïllada. Els nous compradors d'aquests quatre milions de metres quadrats, són Actura, societat que pertany al grupo Bancaja i Nou Litoral. En qualsevol cas, els compradors s'hauran d'armar de paciència per a veure algun fruit a aquesta operació, més enllà de les taronges que produeixen els camps.

La pròpia natura de la composició de l'equip de Govern de Xiva ha fet molt difícil, gairebéi impossible, que s'haja arribat a un acord en tota la legislatura. El primer pacte de govern el van formar el PSPV, amb sis regidors, la Plataforma Cívica d'Urbanitzacions (PCU) amb dos, i un regidor d'Els Verds. No obstant això, el regidor d'Els Verds va ser expulsat i la PCU també va tenir problemes amb el seu soci. El resultat final és que la PCU va acabar pactant amb el PP, i van presentar una moció de censura a l'alcalde socialista. Aquesta coalició va durar poc més d'un any, i els populars van expulsar també al Partit de les Urbanitzacions del govern municipal al juny de 2006. Des de llavors el PP governa sense majoria absoluta, cosa que li ha impedit aprovar fins i tot els pressupostos generals.

Així, l'única cosa que ha eixit avant en l'últim any ha estat l'aprovació de la priorització de l'estudi de vuit programes d'actuació integrada. Van votar a favor, populars, socialistes i la PCU, encara que més tard, quan s'han anat dividint aquests PAIs en diferents plenaris, únicament se n'ha aprovat un, el de Sierra Perenchiza. En l'últim plenari populars i socialistes van desestimar l'aprovació d'un altre que, curiosament, entra en conflicte amb el projecte de Llanera ja que està entre l'encreuament de la A-3 i el «by-pass». La immobiliària ja ha presentat el seu projecte als portaveus dels grups socialistes, populars i a la PCU. L'edil d'aquest últim grup, Raúl Campos, va assegurar que la immobiliària li va explicar que la seua intenció és construir 29.000 habitatges sobre 16 milions de metres quadrats. Bona part dels habitatges aniran destinades al que es coneix com «home service», un nou model de turisme [sic] de qualitat.


Nota:  
Enviat per diogenes el Wednesday, 07 February a les 16:34:19 (637 Lectures)
(Llegir més... | 3325 bytes més | Comentaris? | Puntuació 5)
/

/ Alaska i la crisi de la indústria del disc
economía nicklaus_ Va escriure: Normalment en fem ressò de les declaracions absurdes que, periòdicament, realitzen diferents artistes mediàtics sobre la "crisi" que pateix la música per culpa de la "pirateria", etc. Per a fer justícia, i que ningú crega que fiquem a tots en el mateix sac, ens fem ressò de les declaracions que va fer Alaska fa uns dies, per a una TV de Mallorca. Dura poc més d'un minut però és difícil expressar-se amb major claredat i concisió sobre el suposat problema de la música.
Enviat per Godfather el Wednesday, 07 February a les 01:13:43 (603 Lectures)
(Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Albaida i Bocairent a Fitur 2007
economía Anònim Va escriure:
Dimecres comença Fitur 2007, la primera fira turística de l'estat. Durant 5 dies, del 31 de gener al 4 de febrer, la millor oferta de negocis i destinacions turístiques de tot el món estarà a Madrid. Enguany Albaida i Bocairent han tornat a estar invitades a formar part de l'estand de la Diputació de Valencià, amb la marca València, terra i mar. Els alcaldes dels dos municipis viatjaran a Madrid per potenciar-los.

Bocairent manté una imatge peculiar, amb segles d'història als carrers, un lloable respecte per les tradicions i un envejable entorn, amb la Serra de Mariola com a principal veïna. Una escultura dóna la benvinguda a la localitat, la imatge d'un home amb la manta als muscles, una acció que encara actualment pot vore's entre els veïns. Els pendents, l'abundant vegetació, el naixement de dos rius, el Vinalopó i el Clariano, han marcat l'estructura del nucli urbà. Molts dels habitatges, fins i tot de moderns, igual que alguns dels seus monuments, estan excavats en la roca.

Per la seua part, d'Albaida, 'La porta de les muntanyes', es destaca que és un lloc equidistant entre València i Alacant, entre el port i la serra del Benicadell, ple d'història i d'edificis i racons per visitar, com els museus, el Palau i els paratges naturals.

Nota:  
Enviat per diogenes el Wednesday, 31 January a les 02:18:23 (592 Lectures)
(Llegir més... | 1322 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ ACIS Bocairent lliura els seus premis i celebra els deu anys de l'associació
economía Anònim Va escriure:
L’Associació de Comerciants i Servicis (ACIS) de Bocairent va lliurar la setmana passada els premis de la campanya de Nadal i Reis, un premi de 2.000 euros, i cinc de 100 euros (que poden duplicar l’import si la compra premiada es va pagar amb una targeta de CaixaOntinyent). També s’hi van lliurar els dos premis de decoració nadalenca a Mobles Ferva i Confeccions Espinós. L'acte va servir per a commemorar el desé aniversari d’ACIS.

El premi de 2000€ va recaure en Consuelo Pascual per una compra realitzada a Electricitat Ribera; els cinc premis de 100€ es van repartir entre Francisco Cerdà (Auto-Asensio), José Antonio Ferre (Gelateria Alonso), Rafael Vañó (Sempere-Blasco), Maruja Molina (Electrodomésticos Beneyto) i Joaquín Calatayud (Perruqueria Esquei).

Els presidents anteriors d’Acis, José Antonio Ferre, que va ocupar la presidència des de la seua fundació fins a l'any 2000, i Blas Sanchis, president durant el quadrienni 2000-04, van rebre un homenatge en commemorar-se els deu anys de l’associació. A més, es va fer entrega de plaques commemoratives a COEVAL i CaixaOntinyent en agraïment pel seu suport.

Nota:  
Enviat per diogenes el Sunday, 21 January a les 16:28:12 (754 Lectures)
(Llegir més... | 1595 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ ATVALL presenta el futur parc d'actuacions logístiques de la Vall d'Albaida
economía Anònim Va escriure:
La Associació d’Empresaris Transportistes de la Vall d’Albaida (ATVALL) presentarà dilluns 15 de gener la seua proposta empresarial del futur Parc d'Actuacions Logístiques Comarcal d'Ontinyent, al saló d'Actes de COEVAL, a les 18.30 h. Aquest Parc és una proposta oberta a les empreses de qualsevol sector que dispose de vehicles de transport propis, com a centre de serveis en matèria logística, amb caràcter comarcal i intersectorial.

L’acte de presentació comptarà amb la presència de l'Alcalde d'Ontinyent, Manuel Reguart, el Director General de la Conselleria d'Infraestructures i Transport , Vicente Dómine, el President de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d´Albaida, Vicente Llop, representants dels grups polítics municipals d'Ontinyent, el President de COEVAL, Rafael Pla, el President d’ATVALL, Eloy Porta, dirigents de la Federació Valenciana d'Empresaris Transportistes, i de les diferents associacions sectorials integrades en COEVAL.
La jornada s'iniciarà amb la Proposta de serveis i de gestió, a càrrec de José Pastor, Secretari de ATVALL. A continuació, José Miguel Alarcón, director d'Ingeniería IM2Systems presentarà una projecció de la proposta de disseny preliminar, i Emilio González, Cap del Departament de Logística i Transport Internacional d’ITENE presentarà l'estudi de viabilitat per a la creació d'una plataforma logística de cooperació.

A hores d’ara, i després de la ratificació del Consell del conveni per a la urbanització del Parc Logístic Comarcal, ja s’han consumat les dues primeres fases del projecte: adquisició del sòl, a càrrec de l'Ajuntament d'Ontinyent, i aprovació del conveni per a urbanització. Per tant, queden pendents encara dues fases: execució de la urbanització i edificació, i gestió de l'explotació.

Nota:  
Enviat per diogenes el Thursday, 11 January a les 14:00:16 (19738 Lectures)
(Llegir més... | 1874 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Adobe i Motorola també s' 'apunten' el català
economía Anònim Va escriure:
Si a finals de l'any passat es va fer públic que Nokia decidia escoltar per fi als seus usuaris catalanoparlants i anunciava que durant el 2007 tots els mòbils de la multinacional finlandesa acabarien tenint el català com a una llengua més, ara són Adobe i Motorola les empreses que s'afegiran a oferir una versió catalana dels seus productes punters. Motorola té intenció d'aplicar als seus mòbils un procediment que serà semblant al que seguiran els terminals Nokia; la multinacional nord-americana anirà incorporant progressivament el català als seus terminals durant l'any 2007, començant pel L6-i però seguint fins a abarcar-los tots.

Pel que fa a Adobe Systems Incorporated, incorporarà el català de moment a dos dels seus principals productes, l'Adobe Reader i a l'Adobe Distiller. El Reader és el programa més emprat del món pel que fa a lectura de documents en format PDF, i el Distiller és un dels generadors d'aquests documents. El segon és un programa de pagament (també n'hi ha de gratuïts, com el que incorpora l'OpenOffice.org), però el primer es pot obtenir des de la web d'Adobe de forma gratuïta, tot i que no deixa de ser programari privatiu per aquest motiu, sinó que és el que s'anomena "estàndard obert" segons paraules del president d'Adobe Bruce Chizen en l'entrevista que li va fer El Periódico, on precisament confirmava la intenció de la companyia d'emprar el català en breu. La multinacional californiana ha decidit emprendre aquesta direcció després que la Generalitat hagi decidit adoptar com a estàndard els programes d'Adobe (Reader, Distiller) als seus arxius i al projecte d'Administració Oberta. La filial de l'Estat espanyol d'Adobe la dirigeix des de Barcelona Alfons Sort.

A més a més de tot això Sony Ericsson, la "Joint Venture" formada per la sueca Ericsson i la japonesa Sony, sembla decidida a incorporar també la llengua catalana als seus terminals mòbils, en una acció que segons sembla podria ser anunciada de forma imminent. L'efecte "dominó" que la intenció inicial de Nokia ha provocat al mercat sembla evident, així com va succeir també al món de la cervesa, quan Moritz va entrar al mercat, al de la llet quan ho va fer Llet Nostra, o al del cava i el vi, quan alguns fabricants van començar a etiquetar els seus productes en català i van arrossegar els altres fabricants a fer-ho per no quedar-se enrere.

Nota:  
Enviat per diogenes el Friday, 05 January a les 13:31:27 (480 Lectures)
(Llegir més... | 2480 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ WICCAC: Mahou-San Miguel tradueix la web a la nostra llengua
economía Anònim Va escriure:
L'entrada de la cervesera Moritz ha afectat el mercat català de la cervesa. Des de fa uns mesos Damm, que històricament sempre havia rebutjat etiquetar en català els seus productes, ha començat a canviar lleugerament la seua política lingüística al país, i recentment també va organitzar un concert amb preus populars a Barcelona, conscient de la creixent pèrdua de mercat en favor de Moritz i la seua política.

Ara el grup Mahou - San Miguel, conegut històricament per les seues posicions polítiques, sembla que també s'ha vist influenciat per aquest gir de mercat i de quota cervesera, i d'entrada ha traduït la seua pàgina web al català, segons es desprèn de la nova actualització del Baròmetre d'ús del català a Internet que ha publicat la WICCAC recentment. En el mateix sentit, Mont Marçal Vinícola i la Confraria del Cava Sant Sadurní també han incorporat el català a la seua pàgina.

El Baròmetre també destaca que el circuït Ricardo Tormo de Xest, al País Valencià, ha suprimit la versió en català de la seua web.

Nota:  
Enviat per diogenes el Thursday, 02 November a les 11:56:03 (491 Lectures)
(Llegir més... | 1367 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/
/  Forums 
Últims 20 Missatges

"La tremenda crisis que estamos sufriendo"
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Feb 12, 2012 at 13:13:28

Festes 2012
Enviat per Anonymous en Moros i Cristians a les Feb 10, 2012 at 12:13:34

carrers de Bocairent
Enviat per Anonymous en Informació Turística a les Jan 21, 2012 at 00:48:36

"Ahorre energía"
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Dec 16, 2011 at 20:40:54

45euros per jugar a futbol???
Enviat per Anonymous en Venda a les Nov 29, 2011 at 12:49:51

Repartiment injust de represents en la JF
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 23, 2011 at 18:47:42

Sondeig: a quin partit votareu el 20-n
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 15, 2011 at 17:24:40

Demandes ciutadanes
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 15, 2011 at 13:25:48

El debat de la vergonya
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 11, 2011 at 11:57:13

Pensaments immediats
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 06, 2011 at 12:50:58

Bocairente2000
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 04, 2011 at 15:44:21

Tanto monta...
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 04, 2011 at 15:42:40

9 d'octubre
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 04, 2011 at 15:39:43

Planta de transferencia de basuras en Bocairent
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Oct 29, 2011 at 11:14:00

El pasotisme dels regidors
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Oct 28, 2011 at 17:45:45

VI Fira d'Artesania i Tradicions
Enviat per Anonymous en Informació Turística a les Oct 26, 2011 at 19:17:54

La "matraqueta" dels contrabandistes
Enviat per Anonymous en Moros i Cristians a les Oct 26, 2011 at 19:15:36

Les Festes amb les falles
Enviat per Anonymous en Moros i Cristians a les Oct 12, 2011 at 08:28:03

Es lloga pis
Enviat per Anonymous en Venda a les Sep 26, 2011 at 14:49:59

Mossets de plaer
Enviat per Anonymous en Venda a les Sep 15, 2011 at 09:36:19


[ bocairent.net ]
/

/  La teua televisió valenciana 
INFO TV
/

/  Fotografies 
Vorer gal·leria completa
/

/  Esport a Bocairent 
· C.E. Bocairent
· Cartelleria Esportivitat
· CB Patronato Bocairent
· Campionat Frontó 2004
/

/  Articles passats 
Wednesday, 11 October
· El cercle pervers entre especulació immobiliària i construcció
Monday, 18 September
· Barcelona i València, més connectades des de hui
Thursday, 14 September
· COEVAL compleix deu anys
Friday, 08 September
· Els agustins ofereixen a l'arquebisbat el convent de Bocairent per 1,5 milions
Saturday, 02 September
· Comença la fira d'electrònica més important d'Europa
Thursday, 24 August
· Els embassaments valencians esgotaran l'aigua potable en dotze dies
· Nova connexió aèria entre Barcelona i València a partir de setembre
Thursday, 10 August
· Arriba al mercat la 'Cat Cola'
Tuesday, 25 July
· El 'Gobierno' inverteix en els trens de Catalunya el triple que en els valencian
Thursday, 13 July
· Empresaris de Barcelona i de València es reuneixen per fer front davant l'estat
Monday, 12 June
· El 'Gobierno' destina 800 milions per donar suport al sector tèxtil
Sunday, 21 May
· IV CERTAMEN DE CUINA ANTIGA VALENCIANA
Friday, 19 May
· L'oferta turística de la província de València es presenta a Bilbao
Friday, 12 May
· El País Valencià, de nou per sota de la mitjana espanyola en economia
Monday, 16 January
· l'IEVA preesenta el treball guanyador del vé Premi d'Investigació
Monday, 26 December
· Ferrero compra una masia de Bocairent per a habilitar-la com un hotel de luxe
Thursday, 01 December
· L'Associació de Comerciants i Servicis presenta la nova imatge corporativa
Friday, 25 November
· Falten informàtics al mercat laboral
Wednesday, 26 October
· L'alta paticipació marca la I Mostra d'Artesanía i Tradicions a Bocairent.
Tuesday, 27 September
· Alcaldes del PSOE s'apunten a la febra urbanitzadora (no només el PP urbanitza)
Thursday, 30 June
· El boom immobiliari s'acaba
Monday, 30 May
· La clau de la publicitat és a Internet, segons Saatchi & Saatchi
· El Govern xinés anul·la les taxes a l'exportació de productes tèxtils
Wednesday, 18 May
· El programari lliure és negoci
Thursday, 12 May
· Les dues generalitats es posen d'acord per exigir el TGV de Castelló a Tarragon
Monday, 09 May
· El Círculo de Economía de Cataluña organiza un acto en Valencia por primera v
Wednesday, 04 May
· El tren Xàtiva-Alcoi
Tuesday, 03 May
· Coeval ofereix una jornada sobre fiscalitat.
Monday, 25 April
· Dilluns es decidiran els aranzels per al tèxtil xinés.
Sunday, 27 March
· La Xina compra el 80% de la maquinària tèxtil de tot el món

Articles Antics
/

/  Adsense 
/
/
/