CERCAR   
TEMES
Benvingut a bocairent.net
/
Web disponible solament en mode consulta informació d'any 2000 fins 2011 - 11 ANYS -   CastellàAnglés
/

/  Twitter 

+ TWEETS DE BOCAIRENT
/

/  Login d'Usuari 
Nickname 
Password 
 (Enregistra't)
/

/  Web Bocairent.NET 
· Fòrums Bocairent.Net
· Cercar
· Descàrregues
· Enquestes
· FAQ
· Estadístiques Web
· Àlbum Fotografies
· Contacta'ns
· Recomana'ns
· Seccions Especials
· Enllaços Web
· V.Reduïda(PDA's,mòbils)
/

/  Usuaris web 
· iMessenger
· Missatges Privats
· Llistat d'usuaris
· El Teu Compte
/

/  Noticies Web 
· Arxiu de noticies
· Enviar Noticia
· Notícies No Publicades
· Temes
· Top 10
/

/  Bocairent 
· Bocairent.org
· Previsió Meteorològica
· Fotografies
· WebCam
· Compra/Venda
· Ràdio Bocairent 107.4 FM
· Punt d'Informació Juvenil (PIJ)
/

/  Efemèrides 
Tal dia com avui...
0
Any 1435, 5 d’agost. Combat naval de Porna (Nàpols) entre genovesos i aragonesos, sent estos batuts i destruïda la seua esquadra, caient presoner el rei Alfons V, que la manava. (Bibliografia 910).

Any 1883, 5 d’agost. Pronunciaments republicans. (Bibliografia 911).

Any 1914, 5 d’agost. Espanya es declara neutral en la Primera Guerra Mundial. (Bibliografia 911).

Any 1931, 5 d'agost. Greu sequera a Bocairent amb talls d'aigua potable.

Any 1959, 9 d'agost.  Benedicció de la campana de l'ermita de la Verge d'Agost, essent apadrinada per Ramon Silvestre i esposa. (Bibliografia 947).

Any 2002, 5 d’agost. Mor àngel Bernat Sempere, organista de la parròquia durant 60 anys. (Bibliografia 823).

La referència a la cita bibliogràfica la podràs obtenir en la següent adreça electrònica: jmonerris/crònica
/

/  Idioma 
Selecciona Idioma de la Interficie:

/

/  Usuaris Online 
Benvingut, Anònim
Nickname
Password
(Enregistra't)
Membres:
Últim: qesgte
Nous Avuí: 0
Nous Ahir: 0
Total: 500

Gent connectada:
Visitants: 39
Membres: 0
Total: 39
/

/  XAT 
Hi Ha un problema amb este bloc.
/
/

Escriure
Escriure
protagores
2 comentaris (956)
2011-05-30
josep
0 comentaris (856)
2011-03-11
paco
6 comentaris (1975)
2011-02-24
protagores
5 comentaris (1315)
2011-01-17
Tal dia com avuí...Any 1435, 5 d’agost. Combat naval de Porna (Nàpols) entre genovesos i aragonesos, sent estos batuts i destruïda la seua esquadra, caient presoner el rei Alfons V, que la manava. (Bibliografia 910).


Wifibytes, Internet sense fils a partir de 14 € al mes
bocairent.net: Educación - Educació

Cercar dintre d'aquest Tema:   
[ Anar al Inici | Selecciona un Tema nou ]

/ Per als valencians el preu de l'anticatalanisme és la misèria
Educación - Educació Anònim Va escriure:
Que el president Fabra i el president Mas es troben per defensar interessos comuns ni hauria de ser notícia. Però, per desgràcia, cap president valencià fins ara, ni socialista ni popular, no ha actuat amb la normalitat que seria raonable. Divendres Fabra ho farà, però potser és un poc massa tard.

Fabra serà a Barcelona --també el president de Múrcia-- per defensar amb Artur Mas el corredor mediterrani, ara que Europa ha posat un terme final a la construcció de la que ha de ser la més gran infrastructura de transport del sud d'Europa.

Ho fa, evidentment, perquè el País Valencià canvia molt i molt ràpidament. Ho fa perquè ell no és Camps, ni Lerma, ni Zaplana. Però també cal aclarir que, tot i que ell no hi té gens de culpa, també ho fa una miqueta a la desesperada. A la desesperada perquè tots els indicis diuen que València perdrà la batalla del corredor i això equival a la marginalització dins Europa.

El govern espanyol, els governs espanyols, sempre han defensat un corredor d'Algesires a França per Madrid i l'Aragó. La raó és òbvia: en la nova geopolítica europea Madrid és simplement un territori marginal, literalment perifèric; en canvi, l'arc mediterrani forma part de la centralitat europea. I com que Espanya és Madrid i Espanya no sap ser més que Madrid, la seua obsessió és que aquesta ciutat no reste marginada. Per això ho han intentat tot, especialment fer de Madrid la capital de llatinoamèrica, una metròpoli com Los Àngeles. Però ara resulta que la crisi els ha enfonsat el projecte i Europa colla en favor de Barcelona. En favor del mercat, en definitiva.

I vist això, Madrid no pot sinó jugar una carta a la desesperada: formar part de l'arc mediterrani. És ridícul, però ho intentaran i em tem que ho aconseguiran, si no ho impedim. Des de Madrid --hi insistesc: a la desesperada-- proposen un pacte; com que ja que no poden impedir que Barcelona forme part de l'eix central europeu, volen que l'eix es desvie i, per comptes d'anar cap a València, com fóra normal, vaja cap a Madrid. Amb això aparten el País Valencià de la centralitat europea.

La lliçó, doncs, és aquesta: malgrat haver-nos dedicat durant dècades a l'anticatalanisme i a fer el joc a Madrid, o precisament per això, els valencians som llançats ara a la misèria i a la marginalitat.

Supose que no pensàveu que ens donarien les gràcies...

Vicent Partal, Vilaweb 14-09-2011


Nota:
Enviat per diogenes el Wednesday, 14 September a les 11:21:59 (396 Lectures)
(Llegir més... | 2903 bytes més | 4 Cometaris | Puntuació 5)
/

/ #jovullvotaradéuEspanya, etiqueta de les més usades mundialment
Educación - Educació Anònim Va escriure:
L'etiqueta #jovullvotaradéuEspanya ja és una de les més usades a nivell mundial

En resposta a la petició de votar en referèndum la reforma de la constitució

L'etiqueta de Twitter #jovullvotaradéuEspanya ha anat prenent força aquestes últimes hores i ara és una de les més usades a nivell mundial, segons que reflecteix la llista de 'trending topics' de Twitter (imatge). En l'aplicació trendsmap es pot veure sobre el mapamundi des d'on es fan les piulades. L'etiqueta va aparèixer ahir a Twitter com a resposta a les etiquetes #jovullvotar i #yoquierovotar, que eren la reacció contrària a la reforma de la constitució espanyol sense que se sotmeta a referèndum.

Perquè la modificació de la constitució espanyola siga blocada en primera instància i haja de ser aprovada per referèndum vinculant és necessari que una desena part dels membres del congrés o el senat ho demanen. Per això un sector de la societat es va començar a mobilitzar ahir a través d'internet, fent córrer una petició dirigida a diputats i senadors perquè aquests es comprometen a demanar que es convoque un referèndum.

Poc després van aparèixer altres etiquetes amb més força com a resposta. Amb #jovullvotaradéuEspanya, usuaris de Twitter advoquen per votar sobre la independència més que no voler votar sobre la reforma constitucional del govern espanyol, ja que al capdavall això significarà que la sagnia econòmica contra els Països Catalans feta pels espanyols siga encara major.


Nota:
Enviat per diogenes el Tuesday, 30 August a les 12:40:28 (326 Lectures)
(Llegir més... | 1897 bytes més | Comentaris? | Puntuació 5)
/

/ La lliçó que els eslovens ens van donar fa vint anys
Educación - Educació Anònim Va escriure:
28.06.2011

Avui fa un any que el tribunal constitucional espanyol va terminar el model autonòmic i ahir en va fer vint que Eslovènia va reaccionar a un fet semblant declarant-se independent. Vint anys després ningú no gosa discutir que els eslovens la van encertar tirant pel dret, malgrat els costos d'aquella decisió. I ningú no discuteix tampoc que els seus ciutadans ara viuen molt millor.

Eslovènia es va declarar independent, de manera unilateral, el 25 de juny de 1991. Dos dies abans els dotze estats membres de la Comunitat Europea i els Estats Units havien dit públicament que mai no reconeixerien la independència eslovena i que donaven suport total a la unitat iugoslava. En el cas de la Comunitat Europea Jacques Delors va deixar clar, a més, que Eslovènia mai no seria part d'Europa. I d'una manera sincronitzada el ministre de defensa iugoslau, d'aleshores, el general Velijko Kadijevic va advertir que les seues tropes restarien a Eslovènia per defensar la unitat iugoslava que Europa i els Estats Units proclamaven. Els eslovens podien haver pensat que eren sols contra el món i que els tocava perdre, però no ho van fer.

Eslovènia s'havia declarat unilateralment independent perquè Sèrbia havia trencat abans, també unilateralment, el marc federal iugoslau. El maig del 1990 els eslovens havien fet unes eleccions lliures i els democristians nacionalistes de Demos havien arribat al poder. La constitució iugoslava establia que la presidència de Iugoslàvia era rotativa entre els seus membres, però Sèrbia no va admetre que l'assumissen Eslovènia i Croàcia quan tocava, excusant-se en el perfil ideològic dels seus presidents i violant, doncs, l'esperit i la lletra de la constitució del 1974. I a tall d'avís, els serbis van anul·lar l'autonomia de les regions de Kosovë i Vojvodina.

En veient això, els eslovens van proposar als serbis una nova confederació, sobre unes noves bases, però no van obtenir cap resposta. Van decidir fer dos referèndums sobre la independència i amb els resultats favorables a la mà encara van proposar una negociació extrema de govern a govern. Negociació que Iugoslàvia no va acceptar amb l'argument que un estat no podia negociar de tu a tu, de manera bilateral, amb una regió.

Finalment els eslovens es van cansar d'esperar i el 25 de juny de 1991 van proclamar una independència que va ser seguida de deu dies de combats contra l'exèrcit iugoslau. Un alto-el-foc negociat per la Comunitat Europea va obligar els eslovens a suspendre tres mesos la declaració d'independència.

Però el supremacisme serbi va ser tan prepotent que no va caldre malgastar-los. El 4 de juliol els Estats Units i Alemanya, no encara la resta d'Europa, van dir que a la vista del comportament intolerable del govern i de l'exèrcit iugoslau consideraven que la independència eslovena era 'inevitable'. Com a resposta, els avions federals iugoslaus bombardaren Ljubljana. La resta de la història ja és sabuda: Sèrbia va emprendre una guerra d'agressió a gran escala contra totes les altres repúbliques.

Vint anys després d'haver passat un any i escaig per totes aquestes penalitats i dificultats, d'haver sofert l'agressió de Sèrbia i la incomprensió i el menyspreu d'Europa, Eslovènia ja no és ni serà mai un país menystingut. Ara és una democràcia estable, membre de la Unió Europea i de la zona euro, amb un producte interior brut per càpita lleugerament inferior a la mitjana europea, pròxim al d'Espanya i superior al de tots els estats de l'antiga Europa de l'est, més Portugal i Malta. I té una taxa de desocupació inferior a la mitja europea, alhora que en l'Índex de Desenvolupament Humà de l'ONU ocupa el lloc 29, just davant d'Andorra que ocupa el 30 –i Sèrbia ocupa el 60.

En un altre ordre de coses un tren de gran velocitat enllaça Venècia amb Ljubljana, un enllaç molt reivindicat pels eslovens però que històricament el govern iugoslau havia sabotat. I Eslovènia ha guanyat ja quinze medalles als jocs olímpics d'estiu i disset en els d'hivern. L'eslovè, no cal ni dir-ho, és llengua oficial a Europa.

Les amenaces i pressions de fa vint anys és evident que, vistes avui, fan riure. Els deien que mai no entrarien a la Unió Europea, i Eslovènia en va assumir la presidència de torn el 2008. El seu president, Borut Pahor, ara mateix té un vot al Consell Europeu del mateix valor que els dels estats que fa vint anys l'amenaçaven, i un polític eslovè, Janez Potocnik, és el comissari europeu de Ciència i Recerca. En el seu currículum figura que va nàixer a Kropa (Iugoslàvia) el 1958, i a sota diu que Kropa avui ja no és Iugoslàvia sinó Eslovènia. Entendridor. La caserna més pròxima de l'exèrcit iugoslau, ara serbi, és a Novi Sad (Vojvodina), a 423 quilòmetres de distància i amb dos passos de frontera pel mig.

Aquesta és la lliçó, tan simple, que vint anys després ens dóna Eslovènia, als catalans. És un país petit de dos milions d'habitants, però ningú no li discuteix ni els drets, ni la dignitat, ni el seu lloc en el conjunt de les nacions. Perquè van saber guanyar-se'l amb un projecte clar i decidit, democràtic i persistent.

I nosaltres podem aprendre la lliçó o continuar enfonsant-nos vint anys més.


Font: Vicent Partal, vilaweb


Nota:
Enviat per diogenes el Tuesday, 28 June a les 10:53:49 (490 Lectures)
(Llegir més... | 5555 bytes més | 6 Cometaris | Puntuació 5)
/

/ SALVEM L'F.P
Educación - Educació Anònim Va escriure: Els inspectors d'educació han comunicat als centres que si al juny no existeix una PREINSCRIPCIÓ MÍNIMA DE 25 ALUMNES PER CICLE, el grup de primer desapareixerà el curs 2011-12 i el cicle en el curs 2012-13, independentment de la matriculació de setembre i de la demanda d'anys anteriors.

Bé sap la Consellería d'Educació que moltes persones esperen fins a setembre per a matricular-se en els centres per diverses raons:

⁃ Perquè és llavors quan molta gent es planteja què vol estudiar.
⁃ Perquè hi ha estudiants que aproven batxiller al setembre.
⁃ Perquè hi ha gent que es queda sense plaça en la universitat, etc.

D'aquesta forma la Consellería d'Educació pretén retallar despeses en EDUCACIÓ PÚBLICA excusant-se en la baixa demanda dels cicles formatius a principis de juny, però les dades de l'any passat mostren que la realitat és altra bé distinta ja que més de 7000 persones que es van  preinscriure (entre juny i setembre) l'any passat es van quedar sense plaça en els cicles formatius.

Per tant, la veritat és que la demanda supera l'oferta i no al revés com pretén fer creure la Consellería d'Educació.

I aquest és el motiu d'aquest missatge, informar-te que si estàs pensant estudiar un cicle formatiu enguany, no esperes a preinscriure't al setembre, fes-ho ara! Doncs pot ser que no tingues altra oportunitat...

Les preinscripcions van començar el 3 de JUNY i EL TERMINI ACABA el 10 de JUNY. La pots efectuar de forma presencial en els centres, o a través d'internet per la web de Conselleria.

⁃ Web Consellería: www.edu.gva.es
⁃ Enllaç directe: http://www.edu.gva.es/abc/admisal/val/

Si eres docent, encarrega't que la teua IES averigue a ÍTACA les dades de la gent que va posar l'any anterior el teu centre com segona opció i contacteu amb ells, potser encara estiguen interessats en matricular-se.
Envia aquest missatge a tots els teus contactes per a informar-los que la FP es troba en PERILL D'EXTINCIÓ.

ACTUEM JA! AL SETEMBRE SERÀ MASSA TARD..

Nota:  
Enviat per Godfather el Tuesday, 07 June a les 10:47:18 (552 Lectures)
(Llegir més... | 2331 bytes més | 2 Cometaris | Puntuació 0)
/

/ 40 aniversari de l'IES l'Estació
Educación - Educació Anònim Va escriure: L’IES l’Estació ja fa vint anys que té vint anys, però conserva encara l’esperit juvenil, crític i inconformista que milers d’alumnes i un bon grapat de professors i professores li hem anat conferit al llarg de la seua història.
Aquest curs celebrem a l’IES l’Estació d’Ontinyent el 40 aniversari de la seua posada en funcionament. Per això, el dia 18 de juny hem organitzat unconcert musical multitudinari, al teatre Echegaray, amb la participació de músics que han tingut relació en algun moment amb el nostre centre. 

En finalitzar, recordarem els bells temps vells en un dinar que se servirà al restaurant “Casa Luis”.
Sincerament, ens agradaria comptar amb l’assistència de totes aquelles persones que en un algun moment han estat vinculades d’una manera o d’altra al vell institut. Així, us fem extensiva la nostra invitació als actes i us agraïm de bestreta que feu la màxima difusió de la nostra proposta a les persones del vostre entorn.
 
Moltes gràcies

Invitació
Menú

Nota:  
Enviat per Godfather el Wednesday, 18 May a les 20:50:55 (602 Lectures)
(Llegir més... | 1524 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ La ideologia dels cadells del PP i el resultat final
Educación - Educació Anònim Va escriure:
Discurs pronunciat a la Universitat privada CEU San Pablo pel número 20 de la llista del PP de Llíria, junt amb les introduccions dels discursos de dos alcaldes del PP que reneguen de la seua llengua i la seua cultura, en un exemple d'autoodi a favor de l'espanyolisme que podria figurar en qualsevol llibre de sociolingüística:


http://www.youtube.com/Nota:  
Enviat per diogenes el Wednesday, 18 May a les 12:09:32 (746 Lectures)
(Llegir més... | 657 bytes més | 4 Cometaris | Puntuació 0)
/

/ Camps: Anem a més! (a ser cada dia més pobres)
Educación - Educació Anònim Va escriure:
La renda per càpita del País Valencià era a finals del 2009 (últimes dades disponibles) de 20.295 euros. És a dir, un 88,4% de la mitjana estatal, és a dir, el nivell més baix des del 1995, quan el País Valencià tenia una renda mitjana del 95,2% que la resta de països de l'estat espanyol.

En termes relatius, pel que suposen de comparació, els valencians estem pitjor que quan el PP abastà el poder amb Zaplana al capdavant. Del 4,8% inferior a la mitjana estatal hem passat al 11'6% per davall. Aquesta darrera xifra quasi coincideix amb el descens de les activitats industrials (11,8%), una caiguda inclús més forta que la del taulell (7%), mentre que l'agricultura a penes ha caigut un 1,7%. Els únics sectors que han crescut és el de serveis un 0,5% i l'energètic un 1,9%, però bàsicament pel trasllat de la seu d'Iberdrola Renovables a València.

Així que en el PAIs de les Meravelles en el qual ens diu FranSisco Camps que vivim, l'únic problema és que cada dia som més pobres en relació amb el món més proper.

Nota:  
Enviat per diogenes el Monday, 24 January a les 16:34:29 (509 Lectures)
(Llegir més... | 1089 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Roda la mola. Un documental sobre l'escola en valencià
Educación - Educació Anònim Va escriure: comença a ser una realitat. Encara no està clar quan es presentarà el documental o quan es faran les primeres projeccions, però de moment ja podeu veure el tràiler. A més a més, al blog del documental trobareu informació sobre el documental, enllaços, notícies relacionades amb l'escola en valencià i l'agenda de presentacions, entre altres coses. L'anirem actualitzant només sapiguem més coses!   Ací teniu un poquet més sobre el documental:

“Roda la mola,
Peret se’n va a escola.
Roda el molí,

Peret ja està ací!”

Cançó popular valenciana

Com una mola que gira poc a poc però sense descans, molta gent treballa al País Valencià per construir una escola valenciana i de qualitat. I és que aprendre en valencià no és simplement anar a l’escola. Després de més de vint-i-cinc anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, l’escolarització en la llengua pròpia del país representa només el vint-i-cinc per cent del total. Cada dia més mares i pares volen escolaritzar als seus fills en valencià, però l’oferta de places no està a l’alçada de la demanda. Un fet que mostra la falta de normalització del valencià a l’escola, i a la societat valenciana.
Des de l’escola ha sorgit un moviment cívic característic. Cada any milers de persones ixen al carrer durant les Trobades d’Escoles en Valencià per reivindicar el dret a tindre una educació en valencià i de qualitat. Cada any les diferents Escoles d’Estiu valencianes treballen per una renovació pedagògica. Cada setmana xicotets grups de mestres treballen fora d’hores a les aules per compartir experiències i formació. Després de tants anys i tantes traves, mestres i pares continuen lluitant per la normalització del valencià a l’escola i per prestigiar-lo al carrer.
L’escola en valencià va començar sent una lluita, i hui en dia encara ho és.
Roda la mola vol mostrar aquest món d’il·lusió i lluita que envolta l’escola en valencià de la mà d’aquelles persones que el fan possible.

 
Nota:  
Enviat per Godfather el Saturday, 18 September a les 11:32:11 (775 Lectures)
(Llegir més... | 2972 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Ferran Suay: 'Sortir de l'armari lingüístic'
Educación - Educació Anònim Va escriure: 19 juliol de 2010

El diari El Punt va publicar el passat dissabte una entrevista al psicòleg Ferran Suay, professor de Psicobiologia a la Universitat de València i president de Tallers per la LLengua, arran de la publicació del seu darrer llibre "Sortir de l'armari lingüístic", on dóna consells per a millorar el nostre comportament amb la llengua i aprendre a viure en valencià sense haver de patir per fer-ho. Ferran Suay és autor de diversos llibres, articles, estudis i conferències sobre l'actitud dels parlants davant la situació de submissió al castellà de la nostra llengua. Tot seguit reproduïm íntegrament l'entrevista:
Nota:  
Enviat per Godfather el Wednesday, 21 July a les 18:47:18 (463 Lectures)
(Llegir més... | 4336 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Informació en la web del AMPA del calendari d'examens i llibres per al curs ...
Educación - Educació Anònim Va escriure: descarrega't el calendari d'examens de setembre

llibres 1r ESO
llibres 2n ESO
llibres 3er ESO
llibres 4t ESO

llibres 1r Bat CCSS
llibres 1r Bat CN

llibres 2n Bat CN
llibres 2n Bat CCSS

FONT: http://ampaiesbocairent.blogspot.com/


Nota:  
Enviat per Godfather el Monday, 12 July a les 11:13:58 (419 Lectures)
(Llegir més... | 1428 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Els ordinadors sortejats a la Trobada cap a Bocairent
Educación - Educació Anònim Va escriure: 1/7/2010

Gerard Sanchis i el CEIP Lluís Vives de Bocairent són els guanyadors del sorteig de la Trobada de la Vall d'Albaida 2010

Gerard Sanchis Beneyto, és l'alumne que va comprar la papereta amb el núm 8.609 coincident amb el número guanyador del sorteig de l'ONCE del 29 de març.

El premi, un ordinador portàtil i un ordinador de taula per al centre, concretament el CEIP Lluís Vives de Bocairent.

Rafa Torró va ser el representant de la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del Valencià que va fer el lliurament a l'alumne de 1er de primària i a la directora del centre.

Font: escola valenciana


Nota:  
Enviat per Godfather el Friday, 02 July a les 00:26:45 (392 Lectures)
(Llegir més... | 721 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ .. i ara què ? Que vull ser?
Educación - Educació Anònim Va escriure:
Vine a estudiar cicles de formació professional al IES l'estació d'Ontinyent. Oferim aquestos dos cicles de dos anys cadascun relacionats amb la informàtica.
Amb el cicle mitjà de Tècnic de sistemes microinformàtics i xarxa podràs ser:
  • Operador de teleassistència.
  • Operador de sistemes.
  • Comercial de microinformàtica
  • Reparador de perifèrics de sistemes microinformàtics
  • Tècnic de suport informàtic.
  • Tècnic de xarxes de dades.
  • Tècnic instal·lador-reparador d'equips informàtics.
Amb el cicle superior de Tècnic en desenrotllament d’aplicacions informàtiques podràs ser:
  • Analista-programador.
  • Programador.
  • Gestor de projectes


Nota:  
Enviat per Godfather el Friday, 25 June a les 11:12:19 (339 Lectures)
(Llegir més... | 1407 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ El rector de la Universitat de València es compromet a promoure el valencià
Educación - Educació Anònim Va escriure: 20/6/2010

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha manifestat el compromís de la institució per a “construir un futur junts i en valencià”, durant la presentació de l’estudi ‘Els usos lingüístics de les universitats públiques valencianes 2010’. L’acte s'ha celebrat fa pocs dies a Sant Miquel dels Reis. Esteban Morcillo, després de constatar que el treball té uns “fonaments sòlids” i mostra la realitat de la Universitat, ha demanat un posterior informe que ja indique “quin tipus de política hem de fer” per tal de millorar la presència del valencià.

[...]

Nota:  
Enviat per Godfather el Tuesday, 22 June a les 10:03:36 (328 Lectures)
(Llegir més... | 5708 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Només u de cada tres xiquets estudiarà en valencià, tot i demanar-ho més del
Educación - Educació Anònim Va escriure: 20 juny de 2010

Quasi dos de cada tres famílies demanen que els seus fills estudien en valencià, però la Conselleria d'Educació només li ho permet a u de cada tres xiquets. Eixa és la conclusió que s'extrau de l'informe de matriculació en les escoles per al curs que ve, realitzat per la federació Escola Valenciana. El seu president, Diego Gómez, ha acusat els responsables de la política educativa valenciana de voler "manipular" l'opinió pública parlant d'un suposat "plurilingüisme" que només pretén "marginar el valencià".


A continuació, reproduïm la nota de premsa publicada per Escola Valenciana:

[...]

Nota:  
Enviat per Godfather el Tuesday, 22 June a les 10:01:54 (306 Lectures)
(Llegir més... | 16653 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Més de 22.000 persones a les últimes Trobades 2010
Educación - Educació Anònim Va escriure: 05/06/2010

Diego Gómez, president d’Escola Valenciana: “enguany les Trobades no acaben hui a l’Alfàs del Pi, Beneixama i Estivella, ens espera una gran festa per l’ensenyament en valencià el pròxim 9 d’octubre a València que consistirà en una macrotrobada on estan convidats tots els centres d’ensenyament en valencià del País per a concloure els actes de celebració dels 25 anys de Trobades d’Escoles en Valencià i per a exigir al president Camps i el conseller Font de Mora que tinguen més educació amb aquest gruix de ciutadania que desaprova taxativament les sistemàtiques denegacions de línies en valencià i l’esborrany de decret que obligaria el 80% de l’alumnat a estudiar exclusivament en castellà”.

Dissabte 5 de juny s'ha celebrat simultàniament tres Trobades d'Escoles en Valencià que marquen un triangle en el nostre territori. Un dels vértex és Estivella ( el Camp de Morvedre) que ha reunit més de 8.000 persones, el segon vértex el marca Beneixama ( l'Alcoià-Comtat) amb més de 6.000 persones, i tanca el triangle l'Alfàs del Pi (la Marina Baixa) amb més de 8.000 assistents. En total des del mes de març han passat per les Trobades més de 217.700 valencians i valencianes, la xifra més alta en participació de tota la història de les Festes per la Llengua.

Diego Gómez ha explicat que "l'alumnat, els pares i les mares, el professorat, les associacions i entitats que participen en les Trobades són la clau de la normalització lingüística, són la flama que manté viva la llengua tant a les escoles com al carrer i aquesta gent no està disposada a renunciar al nostre be col•lectiu més preat, el valencià, per això no acceptarem mai ni ens mantindrem impassibles als sistemàtics atacs a la llengua pròpia del govern Valencià".

Tal com ha comentat el president d'Escola Valenciana, l'entitat està ja preparant una gran festa commemorativa pel valencià el dia 9 d'octubre a València amb el format de Trobada de Trobades, això és una macrotrobada que reunesca els centres i les entitats de totes les comarques que obrirà les portes a les aportacions i la participació del màxim nombre de ciutadans i ciutadanes, el màxim nombre de xiquets i xiquetes, jovent, famílies, el món associatiu, el món cultural, el món educatiu. Gent de les comarques que mostren en el seu dia a dia l'estima per la nostra llengua i que ho han demostrat any rere any en les 316 Trobades que s'han celebrat durant aquests 25 anys.

Aquest és un acte per a celebrar 25 anys d'esforç en la normalització del valencià a les aules i al carrer, per a escenificar les claus del futur de la nostra llengua i per a visualitzar més intensament una data clau per als valencians i valencianes, el 9 d'octubre: "Volem que aquesta festa servesca de punt de partida per a reviscolar i donar veu i visibilitat als valencians i valencianes que tenen una visió de la diada del País Valencià molt allunyada de la visió de l'actual govern valencià", ha comentat Gómez.

[...]

Nota:  
Enviat per Godfather el Monday, 07 June a les 10:32:28 (239 Lectures)
(Llegir més... | 9965 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Dos dels premis Sambori 2010 se’n vénen a la Vall d’Albaida
Educación - Educació Anònim Va escriure: 2/6/2010

L’escoleta del Llombo i Lara Sanchis dAlbaida guardonats · Enguany hi han participat 85.832 alumnes valencians i 129.000 de tot el país

Dissabte passat es van lliurar a Burjassot els XII Premis Sambori en la fase de País Valencià que organitza Escola Valenciana a través de la Fundació Sambori. Entre els premiats, n’hi ha dos de la nostra comarca. En la categoria d’Educació Infantil de 0 a 3 anys, el premi va ser per a ‘Patxin-patxan a la festa dels gegants’, de l’Escoleta del Llombo d’Ontinyent (mestres Tona Requena, Anna Ríos, Vero Cambra i Elisa Marín). Quant a la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius el primer premi se l’ha emportat ‘Una recuperació irrecuperable’ de Lara Sanchis Montoro, alumna de l’IES Josep Segrelles d'Albaida.

(...)Nota:  
Enviat per Godfather el Thursday, 03 June a les 10:17:35 (213 Lectures)
(Llegir més... | 1967 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ La FEV denunciarà davant del Síndic la mancança de línies en Secundària
Educación - Educació Anònim Va escriure: 1 de juny de 2010

Escola Valenciana ha engegat una campanya dirigida a les pares i als jóvens que es matricularan en els centres d'ensenyament de Secundària. L'entitat va posar en marxa a principis del mes de maig una altra iniciativa adreçada als progenitors dels infants perquè optaren a Primària pels programes d'estudi en valencià, «els únics que garanteixen el coneixement de les dos llengües oficials». Àngel Martí ha explicat que la campanya s'ha presentat a la ciutat d'Alacant perquè el sud de la Comunitat Valenciana és la part del territori en què l'oferta d'ensenyament en valencià a Secundària és menor. El gerent de la FEV ha denunciat que tan sols en el 10,6% dels centres d'ensenyament públic de la demarcació més meridional de casa nostra és possible rebre l'ensenyament en valencià.

(...)Nota:  
Enviat per diogenes el Wednesday, 02 June a les 09:11:53 (228 Lectures)
(Llegir més... | 3031 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Lliurats els XII Premis Sambori
Educación - Educació Anònim Va escriure: 1/6/2010

El passat cap de setmana es lliuraren a la Universitat de València el Premis Sambori de País en la que ja és la 12a convocatòria d’aquest concurs que va nàixer per a potenciar la creació de relats en valencià per part de l’alumnat i que any rere any augmenta espectacularment en participació.

Els premis van ser una iniciativa d’Escola Valenciana i des de fa uns anys existeix la Fundació Sambori, una entitat específica per organitzar i potenciar el concurs literari més multitudinari d’Europa.

El premi té dos fases, la de comarca i la de País, per això entorn a les Trobades d’Escoles en Valencià, cada Coordinadora comarcal d’Escola Valenciana organitza el seu premi Sambori, on participen els alumnes d’eixa comarca. Els primers premis de cada categoria comarcal són els que concursen en el Sambori de País. Segons Josep Chaqués, president de la Fundació Sambori, “aquest concurs és un vehiculitzador de la creativitat feta en valencià per part de l’alumnat i seria impossible aconseguir aquestes xifres de participació sense la implicació dels mestres i del professorat de les escoles i els instituts que creuen fermament en el Sambori com una eina de treball de l’escriptura a l’aula”.

(...)

Nota:  
Enviat per diogenes el Tuesday, 01 June a les 17:05:43 (215 Lectures)
(Llegir més... | 3036 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Escola Valenciana exigeix a Font de Mora que retire l'esborrany de decret
Educación - Educació Anònim Va escriure: 28/5/2010

El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, ha explicat amb molta preocupació que 'l'esborrany del decret que inclou la modificació de l'article 10 de la Llei d'Ús i Ensenyament del valencià vol aplicar una política directa d'apartheid al valencià en l'educació'. Ahir es va saber que la Conselleria d'Educació vol aprovar un decret sobre la direcció dels centres educatius per a impedir l'extensió progressiva del català com a llengua d'ensenyament a partir de tercer de primària.

Per Diego Gómez, aquesta intenció 'fa d'Alejandro Font de Mora el conseller d'Educació valencià més nefast de la nostra història democràtica, impulsor de la nova política lingüística d'extermini de la llengua pròpia'. A més, 'la campanya de promoció del valencià de la conselleria ha estat l'anunci de la destitució, el curs que ve, de dinou dels trenta-quatre assessors de valencià; això demostra que la conselleria ha fet una neteja contundent i s'ha llevat de damunt definitivament els professionals que encara feien la tasca voluntària d'informar els pares i d'assessorar els equips directius sobre els avantatges de l'ensenyament en valencià'.


A continuació teniu la nota de premsa emesa per Escola Valenciana:Nota:  
Enviat per diogenes el Tuesday, 01 June a les 17:05:00 (213 Lectures)
(Llegir més... | 6614 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ La conselleria de Font de Mora limita l'extensió de l'ensenyament en català
Educación - Educació Anònim Va escriure: 27/5/2010

La Conselleria d'Educació té previst d'aprovar un decret sobre les direccions dels centres educatius que, en una disposició final, modifica un article de la llei d'ús i ensenyament del valencià que permet l'extensió progressiva del valencià com a llengua d'ensenyament a partir de tercer de primària.

Tal com explica el sindicat STEPV, els Programes d'Incorporació Progressiva (PIP) estableixen que l'assignatura de valencià i, com a mínim, la de coneixement del medi s'impartiran en valencià. Però aquest mínim pot esdevenir un màxim quan el Consell aprovi el decret.

El sindicat, que recorda que la modificació ha estat inclosa en una normativa que no té res a veure, alerta de les 'greus conseqüències': 'Molts centres amb PIP que imparteixen més matèries en valencià que aquestes dues, hauran d'ensenyar-les en castellà a partir del curs que ve, fet que atempta contra la filosofia dels PIP, pensat per a estendre progressivament l'ensenyament en valencià a més matèries'.

Font: Vilaweb

Nota:  
Enviat per diogenes el Tuesday, 01 June a les 17:03:38 (209 Lectures)
(Llegir més... | 1135 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/
/  Forums 
Últims 20 Missatges

"La tremenda crisis que estamos sufriendo"
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Feb 12, 2012 at 13:13:28

Festes 2012
Enviat per Anonymous en Moros i Cristians a les Feb 10, 2012 at 12:13:34

carrers de Bocairent
Enviat per Anonymous en Informació Turística a les Jan 21, 2012 at 00:48:36

"Ahorre energía"
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Dec 16, 2011 at 20:40:54

45euros per jugar a futbol???
Enviat per Anonymous en Venda a les Nov 29, 2011 at 12:49:51

Repartiment injust de represents en la JF
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 23, 2011 at 18:47:42

Sondeig: a quin partit votareu el 20-n
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 15, 2011 at 17:24:40

Demandes ciutadanes
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 15, 2011 at 13:25:48

El debat de la vergonya
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 11, 2011 at 11:57:13

Pensaments immediats
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 06, 2011 at 12:50:58

Bocairente2000
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 04, 2011 at 15:44:21

Tanto monta...
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 04, 2011 at 15:42:40

9 d'octubre
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 04, 2011 at 15:39:43

Planta de transferencia de basuras en Bocairent
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Oct 29, 2011 at 11:14:00

El pasotisme dels regidors
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Oct 28, 2011 at 17:45:45

VI Fira d'Artesania i Tradicions
Enviat per Anonymous en Informació Turística a les Oct 26, 2011 at 19:17:54

La "matraqueta" dels contrabandistes
Enviat per Anonymous en Moros i Cristians a les Oct 26, 2011 at 19:15:36

Les Festes amb les falles
Enviat per Anonymous en Moros i Cristians a les Oct 12, 2011 at 08:28:03

Es lloga pis
Enviat per Anonymous en Venda a les Sep 26, 2011 at 14:49:59

Mossets de plaer
Enviat per Anonymous en Venda a les Sep 15, 2011 at 09:36:19


[ bocairent.net ]
/

/  La teua televisió valenciana 
INFO TV
/

/  Fotografies 
Vorer gal·leria completa
/

/  Esport a Bocairent 
· C.E. Bocairent
· Cartelleria Esportivitat
· CB Patronato Bocairent
· Campionat Frontó 2004
/

/  Articles passats 
Wednesday, 12 May
· Ens ha deixat Empar, una dona d’Escola
Monday, 10 May
· La participació a la consulta sobre l'ensenyament valencià supera el 60%
· Escola Valenciana defensarà el dret de les famílies a matricular en valencià
· Satisfacció pel reconeixement de la filologia catalana
Wednesday, 05 May
· La Generalitat accepta la titolació de Filologia Catalana en les oposicions
Tuesday, 04 May
· Més èxits de convocatòria de les Trobades d'Escoles en Valencià
· 6 de maig: Consulta Popular a l'Ensenyament
Wednesday, 13 January
· Después de la niebla. Poemas, rimas y cuentos
Saturday, 02 January
· Una petició del fundador de Wikipedia, Jimmy Wales
Wednesday, 26 August
· El REIKI, ¿Que és?
Thursday, 19 March
· II Biennal d'Arts plàstiques - Art nostre '08
· 1r Concurs Literari de Cal·ligrames de Bocairent
Saturday, 07 March
· Milers de manifestants recorren Brussel·les per demanar un estat propi
Tuesday, 17 February
· REMORS INFUNDADES I INEXACTES
Thursday, 12 February
· CONFERENCIA UNIVERSITAT DE PARES BOCAIRENT
Thursday, 01 January
· 2009: ''Països Catalans, un poble lliure al món''
Tuesday, 16 December
· Guillem Agulló: ni oblit ni perdó
Saturday, 01 November
· 122 persones es matriculen en la Universitat de Pares de Bocairent
Monday, 29 September
· I Exposició paleontològica Bocairent
Sunday, 14 September
· PRESENTACIÓ UNIVERSITAT DE PARES BOCAIRENT
Friday, 05 September
· Bocairent crea una universitat de pares per ensenyar a educar
Wednesday, 30 July
· HI HAURÀ UNIVERSITAT DE PARES A BOCAIRENT EL PRÒXIM CURS
Sunday, 20 July
· OBERTURA DE L'AULARI DE L'ESCOLA OFICIAL D'IDIOMES D'ONTINYENT
Monday, 05 May
· Naix Rent, literatura religiosa en valencià
· Santa Cruz tria l'autonomia
Sunday, 27 April
· El Tren Jaume I viatja cap a Alacant
Thursday, 24 April
· L'Acad.Valenciana de la Llengua aprova una nova definició de 'valencià'
Wednesday, 23 April
· La Vall d’Albaida celebra Sant Jordi amb activitats al voltant dels llibres
Tuesday, 08 April
· Guillem Agulló: 15 anys de l'assassinat a mans dels blavers feixistes
Wednesday, 02 April
· Bocairent s'adhereix al voluntariat pel valencià

Articles Antics
/

/  Adsense 
/
/
/