CERCAR   
TEMES
Benvingut a bocairent.net
/
Web disponible solament en mode consulta informació d'any 2000 fins 2011 - 11 ANYS -   CastellàAnglés
/

/  Twitter 

+ TWEETS DE BOCAIRENT
/

/  Login d'Usuari 
Nickname 
Password 
 (Enregistra't)
/

/  Web Bocairent.NET 
· Fòrums Bocairent.Net
· Cercar
· Descàrregues
· Enquestes
· FAQ
· Estadístiques Web
· Àlbum Fotografies
· Contacta'ns
· Recomana'ns
· Seccions Especials
· Enllaços Web
· V.Reduïda(PDA's,mòbils)
/

/  Usuaris web 
· iMessenger
· Missatges Privats
· Llistat d'usuaris
· El Teu Compte
/

/  Noticies Web 
· Arxiu de noticies
· Enviar Noticia
· Notícies No Publicades
· Temes
· Top 10
/

/  Bocairent 
· Bocairent.org
· Previsió Meteorològica
· Fotografies
· WebCam
· Compra/Venda
· Ràdio Bocairent 107.4 FM
· Punt d'Informació Juvenil (PIJ)
/

/  Efemèrides 
Tal dia com avui...
0
Any 1496, 3 de juliol. Es modificaren alguns aspectes del contracte de conducció de l’aigua potable. Es retardà la data d’acabament de l’obra a març de 1497. S’augmentà el contracte de 1.000 a 1.500 sous. (Bibliografia 392).

Any 1687, 3 de juliol. La Reial Audiència concedí la reducció del "Consell General" a 60 persones, a petició del Síndic de Bocairent Valero Pastor. (Bibliografia 202).

Any 1808, 3 de juliol. Napoleó Bonaparte cedeix els regnes d’Espanya i Índies al seu germà José Bonaparte. (Bibliografia 910).

Any 1875, 3 de juliol. Finalitzen les operacions militars contra els carlins en la zona central d’Espanya. (Bibliografia 910).

Any 1898, 3 de juliol. Destrucció de l’armada espanyola a Santiago de Cuba. (Bibliografia 911).

Any 1910, 3 de juliol. Socialistes i republicans recolzen la decisió del govern de Canalejas d’autoritzar el culte de religions no catòliques. (Bibliografia 910).

Any 1923, 3 de juliol. Publicava el "Diario de Valencia" que la vaga de Bocairent entrava en vies de solució. (Bibliografia 426).

Any 1935, 3 de juliol. Es perllonga, per trenta dies, l’estat d’excepció. (Bibliografia 910).

Any 1955, 3 de juliol. Sota el nom "La Veu del Patronat, Emissora Parroquial" va sorgir una emissora de ràdio que durà quinze dies, doncs fou clausurada pel Governador Civil per no disposar de llicència. (Bibliografia 198).

Any 1963, 3 de juliol. Naix a Bocairent Vicente Cabanes Belda. Banderiller.

Any 1965, 3 de juliol. Inauguració de la piscina privada del tint de Vañó que durant uns anys va ser utilitzada com a piscina pública a falta d’una municipal. (Bibliografia 158).

La referència a la cita bibliogràfica la podràs obtenir en la següent adreça electrònica: jmonerris/crònica
/

/  Idioma 
Selecciona Idioma de la Interficie:

/

/  Usuaris Online 
Benvingut, Anònim
Nickname
Password
(Enregistra't)
Membres:
Últim: qesgte
Nous Avuí: 0
Nous Ahir: 0
Total: 500

Gent connectada:
Visitants: 61
Membres: 0
Total: 61
/

/  XAT 
Hi Ha un problema amb este bloc.
/
/

Escriure
Escriure
protagores
2 comentaris (912)
2011-05-30
josep
0 comentaris (822)
2011-03-11
paco
6 comentaris (1938)
2011-02-24
protagores
5 comentaris (1274)
2011-01-17
Tal dia com avuí...Any 1875, 3 de juliol. Finalitzen les operacions militars contra els carlins en la zona central d’Espanya. (Bibliografia 910).


Wifibytes, Internet sense fils a partir de 14 € al mes
bocairent.net: Política

Cercar dintre d'aquest Tema:   
[ Anar al Inici | Selecciona un Tema nou ]

/ La realitat electoral al País Valencià en xifres
Política Anònim Va escriure:
Cada diputat de Compromís va costar 29.181 vots, els d’EU 28.840. al PP 21.974 i els del PSOE 20.754 vots

Diuen que el nostre president FranSisco Camps està escrivint una tesi doctoral sobre sistemes electorals. Estaria bé saber si assisteix i si ha pagat els obligatoris cursos de doctorat i si ha abonat la seua inscripció.

I també estaria bé que algú li diguera que el sistema electoral vigent al País Valencià, i a la resta de l'estat, la famosa llei d'Hont, provoca que el PP puga aconseguir un diputat amb 21.974 vots mentre que a Compromís cada diputat li ha costat 29.181 vots. I encara li ixen més barats al PSOE valencià. Els seus 33 diputats per 684.893 vots provoquen que cada un li coste només 20.754 vots, 8.400 menys que a Compromís. Esquerra Unida ha de traure 28.840 vots per cada diputat.

És just i proporcional? No, evidentment. El diputat de Compromís costa 29.181 vots i el del PSOE 20.754. No ho sembla.

D'altra banda, el PP té 55 dels 99 diputats, una majoria absoluta molt ampla aconseguida amb el 48,53% dels vots. 55 diputats és el 55% del total, però el PP només té el 48,53% dels vots. És just i raonable que tinga un 6,5% més de diputats que de vots? No, evidentment. És una altra de les coses que ha de fer-se mirar Camps en la seu tesi.

Per cert, els 1.208.603 vots aconseguits pel PP no són més que el 34,68% del total dels 3.484.904 persones que hi havia amb dret de vot al País Valencià el maig passat i a penes un 25% dels ciutadans que hi vivim. Així que menys treure pit i presumir de majoria absoluta i de resultats, que tampoc és per a tant.

Perquè, què passa si tots els possibles votants que no han votat al PP estigueren en contra d'alguna de les seues decisions? Que serien el 65,32% del total. La majoria absolutíssima de l'electorat.


font: Vicent Galduf http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/view/id/6458


Nota:
Enviat per diogenes el Thursday, 30 June a les 11:59:20 (463 Lectures)
(Llegir més... | 2096 bytes més | 1 Comentari | Puntuació 5)
/

/ Resultats municipals Bocairent 2011
Política Anònim Va escriure:

Font: Levante-EMV 
 2011       Concejales      Nº Votos       % Votos
P.S.O.E.       7             1707              56.02 %
P.P.               3               834              27.37 %
COMPRS    1                379              12.44 %
EUPV          0                 78                2.56 %


Nota:
Enviat per Godfather el Thursday, 26 May a les 11:30:44 (476 Lectures)
(Llegir més... | 953 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ El PSPV-PSOE aposta de nou per Josep-Vicent Ferre per mantenir l’Alcaldia de B
Política Anònim Va escriure:
L’actual primer edil encapçala una llista que conjuga continuïtat i renovació a parts iguals
Amb la intenció de “donar-li continuïtat a una productiva acció de govern”, el PSPV-PSOE de Bocairent acaba d’elegir de nou com a candidat per a les properes eleccions del 22 de maig a Josep-Vicent Ferre. Així, l’actual alcalde encapçalarà una llista ratificada sense oposició en la que apareixen sis noves cares al mateix temps que manté l’equip “que durant aquesta legislatura ha treballat sense descans per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns”, segons fonts de l’agrupació local, i que serà presentada el pròxim 15 d’abril en un sopar obert a l’assistència de qualsevol persona.Per a Ferre, aquestos quatre anys “han servit per materialitzar un bon nombre dels projectes que Bocairent necessitava i per una necessària regeneració democràtica exemplificada en la normalitat i les bones formes en el tracte amb els veïns i totes les formacions polítiques, en el consens unànime obtingut a les grans actuacions, en el treball amb totes les administracions o en la creació d’òrgans de participació ciutadana”. No obstant, el candidat socialista explica que “el treball fet fins ara ens serveix d’estímul per a assumir nous reptes perquè encara ens queden moltes il·lusions i moltes idees”; per això, “anem a fer arribar una carta a totes les associacions locals per convidar-les a que ens facen aplegar les seues propostes” ja que “tots som necessaris per fer poble”.Ferre conjunta una llarga trajectòria de gestor com a director d’institut i inspector d’educació amb la passió per l’estudi de la història de la localitat com demostra la publicació de nombrosos articles, les aportacions realitzades als congressos de l’Institut d’estudis de la Vall d’Albaida o l’edició de diversos llibres. Ha sigut, a més, àrbitre de la 2a divisió del futbol espanyol i ha estat fortament implicat en els àmbits esportius, culturals i festius de Bocairent.
Nota:
Enviat per Godfather el Wednesday, 11 May a les 20:21:50 (447 Lectures)
(Llegir més... | 2105 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ El PSPV-PSOE presenta la llista completa per a les pròximes eleccions locals
Política Anònim Va escriure: El candidat i actual alcalde, Josep-Vicent Ferre, encapçala un “grup de gent il·lusionada per les possibilitats” de la localitat

“Un grup de gent il·lusionada i disposada a treballar per les possibilitats de Bocairent”. Així són les persones que integren la llista del PSPV-PSOE de cara a les pròximes eleccions locals, segons va manifestar el candidat i actual alcalde, Josep-Vicent Ferre, durant l’acte de presentació celebrat el passat divendres, 15 d’abril, a un restaurant de la localitat davant d’un centenar de veïns i de representants de diferents àmbits. Igualment, estaven presents els primers edils d’Atzeneta d’Albaida, José H. Descals; Alfafara, José Sanz, i Sempere, Miguel Juan, i l’aspirant a diputada autonòmica, Rebeca Torró.

La relació la integren els actuals cinc regidors: a més del mateix Ferre, Josep Maria Molina, Noelia Vañó, Carmen López i Òlga Vanyó; al mateix temps que inclou sis noves cares “per seguir renovant el projecte socialista”
com són les de Paqui Cabanes, Maria Luz Pascual, Jaume Martínez, Patricia Vanyó, Vicent Reig i Cristina Rodríguez. Finalment, Antonio Santonja, Leandro Santonja i Pepa Bodí repeteixen una altra vegada.

Durant el seu parlament, Ferre va recordar el “repte” que van suposar els anteriors comicis i com s’obtingueren els millors resultats del partit en qualsevol elecció cosa que van deparar la possibilitat de governar Bocairent. Aquesta gestió la va desgranar en quatre eixos: primerament, la recuperació de la normalitat política mitjançant la resposta a totes les qüestions plantejades per l’oposició, el consens en els grans projecte, els pactes puntuals amb el Bloc o l’atenció constant als ciutadans, fets que han aconseguit “millorar la imatge” de la localitat. En segon lloc, va assenyalar tota una sèrie d’accions positives per augmentar el benestar social com l’ampliació dels serveis d’ecoparc i de neteja viària o l’opció de tramitar el
DNI sense desplaçaments.

A continuació, va enumerar les nombroses iniciatives desenvolupades en els àmbits educatiu, cultural i de serveis socials gràcies “a què el nostre projecte pensa en les persones” com demostra el “gestionar la residència de la 3a edat més barata del nostre entorn”. Pel últim, el quart sector avaluat pel candidat socialista feia referència a les infraestructures creades fruit “de presentar bons projectes i creure en el teu poble” com la passarel·la sobre el riu Clariano, la zona del Muret al Barri medieval o l’actuació a les vivendes de la Cooperativa Bekirent que va reduir la despesa en uns 4.000 euros a les més de 100 famílies beneficiades.

En definitiva, Ferre va sintetitzar tot el treball realitzat en un motiu: “tenim clar el model de poble que volem perquè parlem d’un poble que té futur i grans possibilitats”. Per això, va encoratjar els presents a lluitar per renovar la confiança dels veïns en el projecte del PSPV-PSOE per a Bocairent.

Candidatura completa: http://pspv-bocairent.blogspot.com/2011/04/el-pspv-psoe-de-bocairent-presenta-la.html
Nota:
Enviat per Godfather el Monday, 25 April a les 18:12:26 (503 Lectures)
(Llegir més... | 3428 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ El PSPV-PSOE aposta de nou per Josep-Vicent Ferre per mantenir l’Alcaldia
Política Anònim Va escriure: L’actual primer edil encapçala una llista que conjuga continuïtat i renovació a parts iguals

Amb la intenció de “donar-li continuïtat a una productiva acció de govern”, el PSPV-PSOE de Bocairent acaba d’elegir de nou com a candidat per a les properes eleccions del 22 de maig a Josep-Vicent Ferre. Així, l’actual alcalde encapçalarà una llista ratificada sense oposició en la que apareixen sis noves cares al mateix temps que manté l’equip “que durant aquesta legislatura ha treballat sense descans per millorar la qualitat de vida dels
nostres veïns”, segons fonts de l’agrupació local, i que serà presentada el pròxim 15 d’abril en un sopar obert a l’assistència de qualsevol persona.

Per a Ferre, aquestos quatre anys “han servit per materialitzar un bon nombre dels projectes que Bocairent necessitava i per una necessària regeneració democràtica exemplificada en la normalitat i les bones formes en el
tracte amb els veïns i totes les formacions polítiques, en el consens unànime obtingut a les grans actuacions, en el treball amb totes les administracions o en la creació d’òrgans de participació ciutadana”. No obstant, el candidat socialista
explica que “el treball fet fins ara ens serveix d’estímul per a assumir nous reptes perquè encara ens queden moltes il·lusions i moltes idees”; per això, “anem a fer arribar una carta a totes les associacions locals per convidar-les a que ens facen aplegar les seues propostes” ja que “tots som necessaris per fer poble”.

Ferre conjunta una llarga trajectòria de gestor com a director d’institut i inspector d’educació amb la passió per l’estudi de la història de la localitat com demostra la publicació de nombrosos articles, les aportacions
realitzades als congressos de l’Institut d’estudis de la Vall d’Albaida o l’edició de diversos llibres. Ha sigut, a més, àrbitre de la 2a divisió del futbol espanyol i ha estat fortament implicat en els àmbits esportius,
culturals i festius de Bocairent.
Nota:
Enviat per Godfather el Monday, 11 April a les 08:45:09 (693 Lectures)
(Llegir més... | 2227 bytes més | 3 Cometaris | Puntuació 4.5)
/

/ Rodríguez-Piñero recolza a Bocairent el PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida
Política Anònim Va escriure: La secretària general d’Infraestructures i membre de l’Executiva estatal arropa els candidats socialistes de la comarca

A més d’inaugurar diferents inversions del Govern d’Espanya alPalomar i Bocairent per valor de més de 800.000 euros, la secretària general d’Infraestructures, Inmaculada Rodríguez-Piñero, va aprofitar la seua visita a la Vall d’Albaida el passat 19
de febrer per recolzar el PSPV-PSOE en un dinar que va comptar amb una ampla representació de les agrupacions de la comarca així com dels candidats a les principals alcaldies com Ontinyent, Jorge Rodríguez; l’Olleria, Héctor Such; Benigànim, Vicent Valor; Albaida, Eva Tormo; Quatretonda, David Mahiques; Atzeneta d’Albaida, José H. Descals; Montitxelvo, Josep Miquel Climent, i Bellús, Juan Vicente García. La també membre de l’Executiva estatal els va encoratjar davant “la dificultat per a fer política a la Comunitat Valenciana” i a lluitar “pel bé comú perquè som el partit que millor connecta amb la gent ja que la nostra prioritat són els ciutadans com demostren els avanços socials de les dos últimes legislatures”.

Igualment, a l’acte celebrat a un restaurant de Bocairent va estar present el secretari de Polítiques municipals de la directiva nacional del PSPV-PSOE, Josep Maria Àngel, qui va qualificar la Vall d’Albaida com “una referència” dins del socialisme valencià “pel seu compromís i pel procés d’elaboració de candidatures i la renovació que han suposat”. Finalment, l’alcalde amfitrió, Josep-Vicent Ferre, va mostrar la seu satisfacció com a membre de l’Executiva provincial i en nom del coordinador comarcal i primer edil del Palomar, Jordi Vila, per la implantació del projecte socialista a la comarca ja que durant els pròxims dies “esperem tancar les últimes llistes de forma que apleguem a tots i cadascun dels nostres 34 pobles gràcies a un gran equip de persones il·lusionades per treballar pels seus veïns i que són el reflex del millor de cada localitat”.

+info i fotos: http://pspv-bocairent.blogspot.com/Nota:
Enviat per Godfather el Thursday, 24 February a les 16:57:02 (526 Lectures)
(Llegir més... | 2302 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ El Govern d'Espanya (Zapatero) impedeix estendre el senyal de TV3
Política Anònim Va escriure: 19/10/2010

La iniciativa popular que pretenia l'extensió del senyal de TV3 ha sigut rebutjada pel Govern. L'argumentació fonamental: que la seua execució, que suposa la reordenació del mapa de les telecomunicacions i l'aprovació de noves llicències, no s'ajusta als criteris d'austeritat pressupostària.

http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/crisis/impide/extender/senal/TV3/elpepuespval/20101019elpval_19/TesNota:
Enviat per Godfather el Thursday, 21 October a les 16:50:33 (674 Lectures)
(Llegir més... | 620 bytes més | 2 Cometaris | Puntuació 0)
/

/ El BLOC JOVE celebra la seua trobada nacionalista a Bocairent
Política Anònim Va escriure: - Les joventuts valencianistes celebren una nova edició de la Trobada Nacionalista de Tardor, del 24 al 26 de setembre de 2010, a l'alberg Finca Massarra de Bocairent, sota el lema “Rebrotem, idees des de i per a la joventut d'un país”. 
- A la trobada s'espera més d'un centenars de joves, arribats arreu de tot país, i comptarà amb la presència dels líders del grup Compromís i regidors de joventut del BLOC, que acompanyaran els joves valencianistes en l'inici del curs polític. 
El BLOC JOVE celebra una nova edició de la seua Trobada Nacionalista, que aquest any hem traslladat a la tardor. La trobada tindrà lloc del 24 al 26 de setembre a l'alberg Finca Massarra de Bocairent. Aquest any parlarem de la participació juvenil, les polítiques de joventut i les noves tecnologies, tot això amb l'objectiu d'apropar els representants públics a la joventut i fer un intercanvi d'idees i opinions, per tal de construir el País des de la joventut. La trobada té tres vessants destacables: la formativa (els joves ens preparem per a tenir arguments per saber com participar, en pobles, en ciutats i a Europa); la lúdica (una trobada de joves arribats arreu del país, un espai per a conèixer-se i conèixer el territori); i la vessant dinamitzadora (en un període on està a punt de començar la precampanya, la trobada servirà per a engegar motors en aquest nou curs polític i esdevé un tret de sortida de cara a les eleccions a les Corts Valencianes de 2011). Des del BLOC JOVE, volem apropar els nostres representants públics a la joventut, ja que vindran regidors i regidores de Joventut del BLOC i els membres del grup parlamentari Compromís. “Els protagonistes, però, serem nosaltres, ja que no solament aportarem la nostra visió de la política sinó que marcarem les línies de les polítiques de joventut que realitzarà el partit”. Des del BLOC JOVE “creiem en la formació com un dels pilars fonamentals per a millorar la situació dels nostres joves i del país; en eixe sentit, també nosaltres hem de ser més capaços, estar més formats i actuar de manera més rigorosa, per crear noves pautes de participació entre la joventut i fer front al context de crisi econòmica actual”. La Trobada, a més, s'emmarca també dintre d'un programa europeu de formació dels joves titulat “La joventut en acció”.

Nota:
Enviat per Godfather el Wednesday, 22 September a les 07:44:11 (712 Lectures)
(Llegir més... | 2415 bytes més | 1 Comentari | Puntuació 5)
/

/ La manifestació més grossa de la història per la independència de Catalunya
Política Anònim Va escriure: 11 juliol de 2010

Més d'un milió i mig de ciutadans, segons la organització, i un milió tres-cent mil segons la Guàrdia Urbana, han omplert els carrers del centre de Barcelona, tot i que l'organització l'ha donat per tancada al voltant de les 8 de la vesprada donada la massiva assistència que feia impossible. El crit generalitzat, que encara sona en la manifestació convocada contra la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sota el lema "Som una nació. Tenim dret a decidir", ha sigut "independència!".

La manifestació s'ha dissolt oficialment abans de cobrir tot el trajecte, després de començar oficialment a les 18:15 hores, al voltant de les 20:30, quan encara centenars de milers de manifestants estaven començant a eixir del punt d'inici a la cruïlla de l'Avinguda Diagonal amb el Passeig de Gràcia, degut a la massiva afluència de gent i a la impossibilitat de fer-los arribar a tots a la plaça de Tetuan, final oficial de la manifestació.

Tot i que encara és prompte per a fer valoracions, molts polítics i mitjans catalans, a peu de carrer, ja qualifiquen la manifestació de hui com a "històrica" i que "ha de marcar un abans i un després" en les relacions de Catalunya amb Espanya. Molts ciutadans catalans, també a peu de carrer, esperen que els seus polítics, i els espanyols en general, "prenguen nota de la voluntat del poble català", o tornaran a omplir els carrers.

Font: valencianisme.com

Nota:  
Enviat per Godfather el Monday, 12 July a les 11:09:08 (344 Lectures)
(Llegir més... | 1567 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ El Consell, obligat per Gènova a aturar la 'clàusula Camps'
Política Anònim Va escriure: 3 juliol de 2010

Després d'uns quants dies d'especulacions, que va iniciar la sentència del Tribunal Constitucional espanyol que retallava l'Estatut de Catalunya aprovat en referèndum, tot indica que no s'aplicarà finalment la "clàusula Camps", inclosa en l'Estatut valencià per a accedir a les competències que adquirixen les altres comunitats autònomes. Encara que fonts del PPCV ho neguen taxativament, Madrid hauria tornat a parar els peus al Consell en les seues aspiracions.

La portaveu del Consell i consellera de Justícia, Paula Sánchez de León, ha passat de puntetes per les preguntes dels periodistes després d'una setmana en què la Generalitat ha hagut d'engolir-se l'anunci que va fer després de saber-se la sentència del TC sobre l'Estatut de Catalunya. Segons varen declarar fonts del Consell, després d'estudiar detingudament l'informe del TC (que encara no s'ha fet públic oficialment en la seua integritat), el govern valencià procediria a aplicar la "clàusula Camps", ja que, en certs àmbits, les competències de Catalunya podien quedar per damunt de les competències del País Valencià. 

Sánchez de León en persona va eixir dimecres a contradir el seu company, el titular de Governació, Serafín Castellano, qui assegurava que el seu partit procuraria que els valencians adquirírem les mateixes competències que assolira el país veí. I dijous, la secretària general del PP a nivell estatal, María Dolores de Cospedal, va sentenciar que no s'aplicarà la "clàusula Camps" de cap de les maneres. La marxa arrere va ser interpretada en les files populars com a una instrucció directa de Mariano Rajoy al president de la Generalitat, Francisco Camps. 

Ahir, Sánchez de León es va "ratificar íntegrament" en les seues declaracions d'esta setmana. "Quan coneixerem íntegrament la sentència i els recursos que tenim plantejats, prendrem les decisions oportunes, sempre en defensa dels interessos dels valencians i amb un respecte absolut al conjunt de la nació espanyola, perquè els dos interessos són compatibles i nosaltres sí que creem en un projecte de nació espanyola en què s'inserta i encaixa perfectament la Comunitat", va reblar la consellera. 

Així, la portaveu del Consell dóna a entendre que, en coherència amb els recursos presentats contra l'Estatut català, el govern valencià no s'adjudicarà finalment aquelles competències contra les quals va recórrer per a Catalunya, ja que contradirien el "projecte de nació espanyola" del Partit Popular. Mentrestant, els socialistes valencians guarden silenci. 

Font: valencianisme.com

Nota:
Enviat per Godfather el Monday, 05 July a les 18:05:27 (369 Lectures)
(Llegir més... | 2761 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ El PP i el PSOE rebutgen en les Corts el requisit lingüístic valencià
Política Anònim Va escriure: 29 juny de 2010

Les Corts han aprovat hui la llei de la funció pública valenciana, que deixa fora el requisit del valencià per als funcionaris. Així, els treballadors públics podran prescindir de la llengua pròpia dels valencians, cosa que contradiu la seua oficialitat i el consegüent dret a usar-la que tenen els ciutadans. La nova llei ha rebut els vots a favor del PP i del PSOE i en contra de Compromís i d'EU. El diputat Josep Maria Pañella (BLOC-Compromís) ha criticat la mesura i ha alertat de "l'atac constant a la llengua" que s'està vivint en tots els fronts a hores d'ara. Mentrestant, la plataforma "Sí al valencià", que promou Escola Valenciana, ha organitzat una protesta davant del Palau de la Generalitat.

Font: valencianisme.com

Nota:  
Enviat per Godfather el Friday, 02 July a les 00:25:51 (326 Lectures)
(Llegir més... | 820 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ J.F. Mira publica un article sobre la desfeta de les caixes valencianes
Política Anònim Va escriure: 20 juny de 2010

"Ontinyent", per Joan F. Mira (publicat a El país)

Estic pensant, seriosament, a traspassar els meus comptes corrents, els meus pobres estalvis modestíssims després de tants anys de guanyar-me un jornal, i tot el que tinga relació amb la circulació dels meus diners, a la darrera institució bancària que encara podem dir pròpia i valenciana. És a dir, a Caixa Ontinyent, si no estic mal informat (amb la premsa i amb la televisió, no se sap mai). No crec que em done mes beneficis, ni interessos més alts ni cap avantatge tècnic o pràctic, però seria un descans de l’ànima, un petit gest de resistència última, un mínim gest de patriotisme. Com els gals d’Astèrix, que sabien que el seu poble era l’únic que encara no s’havia sotmés a l’imperi global, al poder de Roma i dels seus generals, cònsols i procònsols, delegats, comerciants, concessionaris de vies públiques, canvistes i prestadors, i tot allò que dóna substància i pes a la força dels diners i de les armes. Sé també que a la vila d’Ontinyent no deu haver-hi cap druida que fabrique la poció màgica que permet resistir en minoria les envestides imperials, però en aquest cas, i de moment, el valor del gest tindria un caràcter discretament històric.

Escoltar i veure el senyor Francisco Camps presentant la rendició incondicional de Bancaixa com si fóra un èxit històric, com si fóra una victòria d’aquesta comunitat (comunitat de veïns mal avinguts, mal governats i pitjor pensats) ja ni tan sols valenciana, em feia sentir calfreds a les entranyes.

Deu ser que els escriptors, fins i tot sense ser poetes, som sempre una mica sentimentals. O deu ser que els que tenim el tracte amb les idees com a part de l’ofici, tenim les fibres del cervell massa sensibles. O siga, que s’ha acabat. Començà amb la liquidació del nom del país, acordada pels uns i pels altres. Continuà amb la marginació i el menyspreu de l’idioma propi, compartida. Continuà encara amb la destrucció entusiasta del patrimoni urbà i natural, igualment repartida. I es consuma amb la renúncia a qualsevol poder de decisió en el camp financer, i per tant econòmic, indiscretament pactada. S’ha acabat. Comencem de zero. Fent literatura, i fent, si pot ser, una miqueta de política. Si pot ser. O portant a Ontinyent els pocs diners que ens queden.


Nota:  
Enviat per Godfather el Tuesday, 22 June a les 10:02:22 (338 Lectures)
(Llegir més... | 2464 bytes més | 1 Comentari | Puntuació 0)
/

/ PP i PSOE rebutgen que el català/valencià siga oficial a la UE
Política Anònim Va escriure: 15 juny de 2010

La Comissió Mixta entre el Congrés i el Senat espanyols per a la Unió Europea (UE) ha rebutjat aquest dimarts amb els vots contraris del PP i el PSOE treballar per a què el català, el basc i el gallec es posen al mateix nivell de les llengües estatals i siguen oficials a les institucions europees, tal i com es va fer amb el gaèlic. Per altra banda, eurodiputats catalans del nord i el sud dels Pirineus han aconseguit que la Comissió Europea mantinga el seu únic traductor de català tot i els entrebancs posats des de Madrid.

[...]Nota:  
Enviat per Godfather el Thursday, 17 June a les 09:36:44 (421 Lectures)
(Llegir més... | 4928 bytes més | 2 Cometaris | Puntuació 0)
/

/ Gal·les celebrarà un referèndum sobre l'autogovern el 2011
Política Anònim Va escriure: 15 juny de 2010

Després d'haver obtés plenes competències en legislació sobre llengua el passat febrer, el Senedd, l'Assemblea de Gal·les governada pels socialistes del Partit Laborista i els nacionalistes del Plaid Cymru (Partit Gal·lés), es planteja ampliar el seu poder polític mitjançant la celebració d'un referèndum sobre l'autogovern l'any que ve. Així ho ha confirmat la nova secretària d'Estat per a Gal·les del Govern britànic, Cheryl Gillan. Segons informa Vilaweb, la consulta permetrà que Cardiff legisle lliurement en les seues competències, fins i tot si això significa implantar un model de serveis públics completament diferent a l'anglés.

[...]Nota:  
Enviat per Godfather el Thursday, 17 June a les 09:36:27 (289 Lectures)
(Llegir més... | 1984 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ El Consell retalla més d'un terç de l'ajuda al valencià
Política Anònim Va escriure: 13/6/2010

La decisió de la Generalitat de retallar més del 33% en les ajudes públiques al valencià ha posat en guàrdia la Federació Escola Valenciana. El seu president, Diego Gómez, ha avançat que iniciaran una campanya agressiva contra els "atacs" del Consell a la llengua, perquè "ha arribat el moment de reaccionar". També ha anunciat una manifestació del 9 d'Octubre reconvertida en un acte de defensa de la llengua dels valencians.

A partir de setembre, Escola Valenciana llançarà una campanya ambiciosa contra la política lingüística del Consell que en denunciarà els incompliments respecte de la Declaració d'Ares del Maestrat, que la Generalitat va aprovar en 2003 per a potenciar l'ús del valencià. A la campanya, "semblant a la del 'Compromís pel valencià' de fa quasi una dècada" segons Gómez, s'espera l'adhesió d'una xàrcia ben ampla de col·lectius i entitats valencianes.

El clímax de la campanya reivindicativa serà una gran manifestació. Segons Diego Gómez, la Comissió 9 d'Octubre pensa "reconvertir la manifestació identitària del 9 d'octubre en un acte monotemàtic vinculat a la defensa del valencià". Encara falta l'acceptació definitiva dels integrants de la comissió, però el que és segur és que eixe dia hi haurà una resposta en el carrer per part de la societat civil. Segons El Mercantil Valenciano, la manifestació de la vesprada del dia nacional valencià “es presenta més oberta d'allò que és habitual”.

Els retalls del Consell en matèria lingüística s'han conegut només uns dies després que haja eixit a la llum un estudi comparatiu de l'ajuda pública a les diverses llengües minoritzades de l'Estat. El resultat: fins ara, el valencià rebia 120.000 euros anuals de les institucions valencianes, enfront dels 7 milions del govern de Catalunya, els quasi sis que rep la llengua basca, els 3 i mig del gallec i, fins i tot, el mig milió de l'asturià, que supera el valencià (el quatriplica) sense ser una llengua oficial.

Font: valencianisme.com

Nota:  
Enviat per Godfather el Monday, 14 June a les 12:37:16 (263 Lectures)
(Llegir més... | 2161 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ El PAI de les Fonts de l'Algar d'Altea no es podrà executar
Política Anònim Va escriure: 1/6/2010

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha tornat a emetre, per segon cop, una sentència contra aquest projecte urbanístic que havia de suposar construir 6.000 llars i un camp de golf de díhuit forats, tres zones comercials i quatre espais per a hotels. El Bloc d'aquest municipi de la Marina Baixa va presentar un recurs perquè considerava que el Projecte d'Actuació Integrada no era compatible amb la zona humida protegida de la desembocadura del riu Algar. Durant l'anterior legislatura, l'equip de govern, aleshores en mans del PP, va modificar de forma puntual el PGOU per permetre el PAI. A l'abril de 2009, una altra sentència aturava el projecte perquè no es complien les condicions d'impacte ambiental. La promotora, Altea Futura (sic), reclama catorze milions d'euros d'immedització a l'Ajuntament pels suposats danys que ha patit la mercantil.

(...)

Nota:  
Enviat per diogenes el Tuesday, 01 June a les 17:07:17 (216 Lectures)
(Llegir més... | 1489 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ El jutge troba indicis de delictes en alts càrrecs del govern de Camps
Política Anònim Va escriure: 26/5/2010

El jutge que instrueix el cas Gürtel al Tribunal Superior de Justícia de Madrid, Antonio Pedreira, ha trobat indicis suficients de delicte en l'actuació de dirigents del PP valencià amb càrrecs al les Corts. En concret, el jutge diu que els dirigents valencians del PP podrien haver comès delictes relacions amb el finançament il·legal del partit, delicte electoral i delicte de suborn impropi per acceptar regals de la trama corrupta dirigida per Francisco Correa. És per aquest motiu que Pedreira ha decidit de traslladar la part de la causa que afecta els alts càrrecs del govern de Camps al Tribunal Superior de Justícia valencià.

Font: Vilaweb

Nota:  
Enviat per diogenes el Tuesday, 01 June a les 17:02:55 (190 Lectures)
(Llegir més... | 708 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Josep Lluís Bausset publica un article contra la política lingüística del PP
Política Anònim Va escriure: 26/5/2010

Josep Lluís Bausset, l'històric valencianista, publica al Levante-EMV un article contra la política lingüística del Consell.

Ací teniu l'article complet:
Nota:  
Enviat per diogenes el Tuesday, 01 June a les 17:02:05 (195 Lectures)
(Llegir més... | 2151 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Josep Vicent Boira o de com Espanya ens divideix per vèncer
Política Anònim Va escriure:
Dilluns, 24 maig de 2010

El diari Avui publica una entrevista al geògraf i escriptor valencià Josep Vicent Boira, en la que aquest es pronuncia a favor de millorar les comunicacions entre Catalunya i el País Valencià mitjançant el Corredor Mediterrani alhora que parla de les relacions entre tots dos països.

Boira (València, 1963), premi Joan Fuster d'Assaig (2002) i Ramon Trias Fargas (2009) és el gran teòric de l'Euroregió Mediterrània al front de la qual se situen Catalunya i el País Valencià en situació d'igualtat i deixant enrere conflictes polítics i culturals.

Tot seguit reproduïm l'entrevista:

Nota:  
Enviat per diogenes el Tuesday, 01 June a les 17:01:28 (211 Lectures)
(Llegir més... | 6285 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/ Les Corts acorden una posició conjunta sobre el sistema de finançament
Política Anònim Va escriure: dijous, 20 de maig de 2010 23:54

Amb retard, amb molt de retard, arriba aquest acord del nostre parlament, perquè el nou model fou aprovat el passat 12 de novembre al Congrés. Aquest dijous els grups amb representació parlamentària van donar suport a una proposta no de llei de Compromís i una esmena dels socialistes pel qual el document que elaboren un grup d'experts es debatrà a les Corts i finalment s'intentarà aprovar una proposta valenciana sobre aquesta qüestió. Va ser possible l'entesa gràcies a la bona sintonia entre els tres grups parlamentaris, però especialment pel gest dels populars que no modificaren les propostes de Compromís i del PSPV-PSOE, d'aquesta manera, la moció se substituirà per una proposició no de llei, ja que la moció és el mecanisme per criticar el Consell i, evidentment, els populars no podien acceptar això.

En el ple de la propera setmana es debatrà la proposició no de llei que fou subscrita pels tres grups parlamentaris i segons la qual es planteja que les Corts, una volta el grup d'experts haja enllestit l'informe sobre el nou sistema de finançament, pose en marxa el mecanisme pel qual el nostre parlament i els representants de la societat civil siguen capaços d'arribar a un acord pel que fa al nou model.

El debat a les Corts, que s'efectuarà en la comissió d'Economia, Pressuposts i Hisenda, inclourà posteriorment la participació, mitjançant compareixences, de la societat civil. Cristina Moreno s'ha mostrat favorable a una entesa en aquesta qüestió, però ha advertit que no comparteix les crítiques d'Enric Morera. El síndic de Compromís ha assenyalat que l'estat destina 3.105 euros per habitant d'Andalusia, mentres que a la Comunitat Valenciana rep 457 euros menys per habitant que la Junta. Moreno, del grup socialista, ha recordat que el nou model permet que la Generalitat gestione més del 50% de diversos imposts, a la vegada que, segons la representant del PSPV-PSOE, es redueix la diferència per finançament per càpita. José Marí, en nom dels populars, ha destacat la voluntat dels populars per arribar a una entesa, per això no s'ha retocat en cap moment les propostes de l'oposició. Finalment, Morera ha criticat que, d'acord amb les dades de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVEI), el nostre territori deixarà d'ingressar més de 3.200 milions d'euros.


Nota:
Enviat per Godfather el Friday, 21 May a les 19:35:47 (177 Lectures)
(Llegir més... | 2444 bytes més | Comentaris? | Puntuació 0)
/

/
/  Forums 
Últims 20 Missatges

"La tremenda crisis que estamos sufriendo"
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Feb 12, 2012 at 13:13:28

Festes 2012
Enviat per Anonymous en Moros i Cristians a les Feb 10, 2012 at 12:13:34

carrers de Bocairent
Enviat per Anonymous en Informació Turística a les Jan 21, 2012 at 00:48:36

"Ahorre energía"
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Dec 16, 2011 at 20:40:54

45euros per jugar a futbol???
Enviat per Anonymous en Venda a les Nov 29, 2011 at 12:49:51

Repartiment injust de represents en la JF
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 23, 2011 at 18:47:42

Sondeig: a quin partit votareu el 20-n
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 15, 2011 at 17:24:40

Demandes ciutadanes
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 15, 2011 at 13:25:48

El debat de la vergonya
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 11, 2011 at 11:57:13

Pensaments immediats
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 06, 2011 at 12:50:58

Bocairente2000
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 04, 2011 at 15:44:21

Tanto monta...
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 04, 2011 at 15:42:40

9 d'octubre
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Nov 04, 2011 at 15:39:43

Planta de transferencia de basuras en Bocairent
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Oct 29, 2011 at 11:14:00

El pasotisme dels regidors
Enviat per Anonymous en Assumptes locals a les Oct 28, 2011 at 17:45:45

VI Fira d'Artesania i Tradicions
Enviat per Anonymous en Informació Turística a les Oct 26, 2011 at 19:17:54

La "matraqueta" dels contrabandistes
Enviat per Anonymous en Moros i Cristians a les Oct 26, 2011 at 19:15:36

Les Festes amb les falles
Enviat per Anonymous en Moros i Cristians a les Oct 12, 2011 at 08:28:03

Es lloga pis
Enviat per Anonymous en Venda a les Sep 26, 2011 at 14:49:59

Mossets de plaer
Enviat per Anonymous en Venda a les Sep 15, 2011 at 09:36:19


[ bocairent.net ]
/

/  La teua televisió valenciana 
INFO TV
/

/  Fotografies 
Vorer gal·leria completa
/

/  Esport a Bocairent 
· C.E. Bocairent
· Cartelleria Esportivitat
· CB Patronato Bocairent
· Campionat Frontó 2004
/

/  Articles passats 
Saturday, 15 May
· El Suprem autoritza el judici contra el president de la Generalitat
· El govern valencià vol tancar ara les emissions de Catalunya Ràdio
· La Generalitat deu 1.000 milions a les empreses d'obra pública
Monday, 10 May
· Morera: Com a valencianista sóc europeista i estic a favor d’una Espanya plu
· Una nova enquesta atorga una nova majoria al PPCV
Tuesday, 04 May
· 84 entitats sobiranistes de Catalunya s'encomanen a l'ONU
Tuesday, 09 June
· Resultats eleccions europees 2009 Bocairent
Thursday, 04 June
· El PSPV dóna a conèixer el seu programa “per desenvolupar el projecte Europa
Friday, 29 May
· Ana Noguera protagonitza el míting del PSPV-PSOE a Bocairent
Tuesday, 26 May
· Acte electoral del PSPV-PSOE Bocairent el pròxim divendres
Friday, 15 May
· Alarte exigieix la dimissió immediata del President de la Generalitat
Wednesday, 13 May
· Actes de cara a les eleccions europees del PSPV-PSOE de Bocairent
Thursday, 12 March
· El Ple de l’Ajuntament sol·licita la millora de la seguretat vial de la CV-81
Thursday, 05 March
· Congrés del Bloc
Thursday, 05 February
· El popular Fernando Hernández és el nou alcalde de Salem gràcies al Bloc
Saturday, 17 January
· El PSOE rebutja el nou vial que enllaçarà Muro i Villena
Thursday, 08 January
· El Bloc rebutja la nova autovia que connectarà Villena amb Muro
Monday, 15 December
· Toni Gisbert se situa al capdavant de la nova executiva del PSPV-PSOE local
Saturday, 13 September
· El PSPV tria als delegats per al Congrés Nacional
Friday, 29 February
· Ma Teresa Fernández de la Vega ha estat a Bocairent
Monday, 18 February
· Kosovë: els EUA sí el reconeixen, mentre que castellans i espanyolistes, no
Friday, 15 February
· Putin: 'A Espanya hi ha gent que no vol viure dins el mateix estat. Ajudeu-los'
Friday, 11 January
· Els partits nacionals mallorquins, tots junts a les eleccions
· El PP es baralla al Principat per un anunci electoral que manipula la llengua
Monday, 19 November
· EUPV s'esquerda, Iniciativa-PV anira per separat a les eleccions espanyoles
Thursday, 15 November
· BLOC: els pressupostos de la Generalitat discriminen la Vall d'Albaida
Monday, 01 October
· PSOE i PP fan ara marxa enrere en la proposta de reforma de l'estatut valencià
Sunday, 30 September
· 'Un segle de cultura i ciència als Països Catalans', menys per a Camps
Wednesday, 26 September
· Canal 9: el PP aposta pel 'sanoregionalismo' pocs mesos abans d'eleccions
Tuesday, 25 September
· L'alcalde d'Aielo cobra més que un diputat de les Corts Valencianes

Articles Antics
/

/  Adsense 
/
/
/